+36702555566 zpetrasovits@gmail.com

+1 gombot az oldaladhoz, hogy kitűnj a többiek közül? – hát elsőre igen furán hangzik a felvetés, de a dolgok újdonságát a Google kereső rendszerében láthatjuk vissza köszönni.

A +1 segít a felhasználóknak a releváns tartalom — egy webhely, Google keresési találat vagy hirdetés — felfedezésében azoktól a személyektől, akiket már ismernek, és akikben megbíznak. A +1 gomb oldalaihoz való hozzáadása révén a felhasználóknak lehetőségük nyílik az Ön tartalmainak ajánlására annak tudatában, hogy az ismerőseik akkor látják a javaslatokat, amikor azok a legrelevánsabbak — a Google keresési találatok környezetében.

Magam részéről a Google új dobását egy kicsit kétkedve fogadom, hiszen a relevancia kérdése az amikor az adott oldalon a kevés látogató eltölt egy bizonyos időt. Ezt az adott időt én magam részéről legalább kettő és fél percben látom, hiszen akkor azt mondhatom, hogy van valami ami érdekes és tartalmas az oldalon, olyan amii ott tartja a látogatót.  Az, hogy hányan kattintanak valamire amit nem is ismernek azt nem teljesen látom relevánsnak.

A Facebook lájk is értékes, vagy nem?

Sok lájkot szerezhetünk és természetesen a lájkok értékesek lehetnek, mert ez által befelé irányuló találatot szerzünk, remélhetőleg a témát valóban olvasni szándékozók köréből. Azt viszont sokan nem is gondolják végig, hogy az oldaluk tartalmatlansága okán, a látogató belép, meglátja a küllemét, majd kilép. Tesztelgethetjük az oldalainkat és látni fogjuk, azon az oldalon ahol a kedves érdeklődők kellően alapos információt kapnak, sokkal tovább maradnak és tovább is böngésznek egyéb irányba.

Ez a +1 tehát olyan mint a lájk, hasznosságát idővel abban fogjuk majd vélhetően látni, hogy a kedves barátaink barátai is vissza térnek az ajánlott weboldalra, a mi oldalunkra.

 

Addig is azonban amire érdemes oda figyelni az a tartalmi elemek mellett, a lehető legtöbb hasznos infó

 

– Weboldaladon legyen szöveges tartalom ami érthető és hasznos
– Weboldaladon legyenek képes illusztrációk mert azok elgondolkodtatják a látogatódat, vagy pont arra ösztönzik, hogy ott legyenek az oldaladon és tovább böngésszenek
– Termékek eladásánál vegyél igénybe szakértői segítséget, hiszen vannak területek ahol több szem, több gyakorlat, többet lát
– Weboldaladon mutasd be a termékedet, részletesen, akár videóval, vagy pontos leírással
– Termékeid, szolgáltatásaid leírását ne másold másoktól. Természetesen idézni szabad, de tartalmat lopni TILOS! Jogilag is!

A kereső optimalizált vagy más néven Google optimalizált weboldal tartalmas és a látogató számára hasznos infót tartalmaz.

Ajánlom figyelmedbe a www.robinzon.hu weboldalt, ahol a teljes tartalom, saját termék és a szövegezés is sok hasznos információt tartalmaz, ezáltal a látogatók szívesen böngészik a lakberendezési piac újonnan megjelent termékét.