+36702555566 zpetrasovits@gmail.com

Azt mondod, hogy a cím után elindulva most szeretnél egy igazán ütős cikket olvasni, akkor azt most szerintem meg fogod kapni. Ideje kimondani, hogy a Google 1998 óta elérte élete egyik legnagyobb “gáz” időszakát! Seggre pacsiznak a weboldal tulajdonosok a hátukon, értelmetlen tartalommal és közel sem releváns oldalakkal, illetve de erről később. Simán hülyére veszik az összes rendszert legyen az “panda” vagy “kolibri” bár lassan a “papagáj” vagy a “bohóc” verziók fognk igazán rá illeni arra a tökéletes pénzgenerátotta amit röviden csak Google keresőnek hívunk. Valaki megkérdezte erről a SEO nevű kifejezésről a véleményem és azt kell mondjam, simán kiröhögtem amikor a kérdést feltette nekem. Mint évek óta ismerője annak amit releváns keresésnek nevezünk, kimondom sorban azokat amikké alakult a Google az eredeti állapotához képest a szemünk láttára.

1.  Relevánsnak nevezett maszlag több esetben értelmetlen oldalak halmaza az első 10 találatban

Sajnos a Google számára a baltával tákolt, taknyolt megoldások, az oldalanként 200 kulcsszó/ termék alapon, ott díszelegnek és teszik röhelyessé azt a remekművet amire egykoron, fel lehetett nézni mint kereső óriás, amiből mára az igaz, hogy Google, meg hogy  óriási cég. A keresési eredményt illetően az oldal találatai vicc számba mennek. A kereső kifejezés beírásával a Google helyi hirdetésekkel tolja tele a margót, mert hát az fontos, miközben az első 10 találati oldal irrelevánstartalmakból áll össze a seo spammrek sikerét bizonyítva.

A keresési eredmény mára arról szól, hogy a mondatban hányszor van benne a “célkifejezés” a “kulcsszó” így ha a Google optimalizálás vagy un.SEO szempontból nézzük, már nem a tartalom a cél, hanem, hogyan tudja betuszkolni a magát SEO-snak nevező lény, a megrendelő igényei szerint a Google első 10 helyére. Erre megesketik a SEO-snak nevezett lényt, aki akkor “remél” pénzt ha ez teljesül ez az ügyfél ábránd. A régi mondás életre hívja a tényt:Sz@rt csinálnak sz@rból.

2. Hülyére veszik a Google-t a gyüjtő oldalakon keresztül

Azt hiszed, hogy a Google kizárja azokat az oldalakat akiknek azonos színű szöveggel, a háttérbe olvadó linktenger van az oldalán? – ÁÁÁÁÁÁ ez tévedés! A Google még előre is tolja ezek által az oldalakt, mert hát “annyira releváns” lesz szerintük a sok rámutató link miatt (sicc) vagy mert birják a pinkbe olvadó pinket például, netalán a sárgába olvadó fehéret, amiért aztán a díj:előre tolt oldalak, süket kereskedelmi tartalom, a többi egyéb disznóságról már nem is beszélve. Végül de nem utolsó sorban, ott a semmi tartalom, a delikvens aki jártasabb leriportolja a Googlenak és a Google reakciója:továbbra is ott a sz@r a Google keresőjében az első 10 találat között. Nesze neked demokrácia.

3. A Google forrásnézeti szivatása sikerrel

Nézd csak meg a zéró tartalommal megáldott oldalon, ott a Jóska-Pista tartalmatlan szemete, de a forrásban 200x ott a kereső kifejezés, hát mit ad Isten, Google azt eszi meg amit betolnak a szájába:Ezt is lenyomják a búrájába! Zéró eredménnyel megint csak a SPAM REPORT nevű megoldás! Mint ha értelmetlen hülyék, vagy dilettáns robotok, vagy birkák lennének a SPAM riportot beküldők, mert reakció gyakorlatilag zéró, 3 év alatt zéró oldal került ki a googleból, mi több azt mondatja ezeknek a szemétgyártóknak, hogy mi bírjuk a releváns szemetet, kukázzátok tele a Googlet. A szemetet helyileg megeszi a Google  a lényeg, a relevánsság és akkor jól oda érkezik a hirdetés, ami tlán kárpótolja a Google keresőt használót, hogy az organikus találat autógumi, nyári autógumi, gumi, autó…stb.stb. hirdetést polcol elé, TÉLEN! Na akkor most hol is az a csodás ellenőrző rendszer?

4. A Google relevánsan tolja a szádba a hirdetést, mert azt hiszi ezek után, az releváns ha szemét mellől látod

A Google eladni akar, te nehogy azt hidd attól optimális valami, ha kitolod és hegeszted és irod ésszel! Azt hiszed a SEO-zásnak amit te szaktudásnak nevezel ez esetben sok köze van bármikor is leírt rednszerhez, kolibri, pinty vagy kakadu is legyen az? Ez a Googlenak már nem számít, a lényeg, hogy a hirdetéseket, helyi szegmensre szoritva, le tudja tolni a lelkes Google keresőt használó oldalmezőjében. Mondjuk ki a lényeget:bármilyen sz@r is a tartalom, ha attól, hogy az organikus találat sz@r, még a Google duplán jól járhat, mert legfeljebb a releváns jobb oldali hirdetési mező is jól le lesz kattintva. A hirdető azt hiszi érdemes felhasználók lekattintották a tartalmat, eközben meg csupán a Google sűrűn átadta a felhasználót, az organikus találati mező érdemtelensége miatt. Sok esetben a hirdetésekre előkerülő oldalak, a Google 100. helyére se futnának be, olyan tartalmatlanok. Ezek után felhasználó változtat a kereső kifejezésen és máshogyan kérdez a Googletól. 3 nap múlva a fülén is a Google keresési válasza folyik majd, érdemes kipróbálni. Keress rá 20x pl. nyári utazásra, vagy autógumi akcióra, netalán gyerekágy kifejezésre leesésgátlóval, aztán megnézheted magad, mindenhol az arcodba dobja a Google napokig. Még a mosógép tetején is intimbetét lesz ha arra kerestél rá 20x.

5. SEO SPAMMEREK térhódítása

A Google vezérigazgatója, Eric Schmidt mondta : “Tudjuk, hogy nagyjából  ki vagy mi érdekel valakit és kik a barátai. Ezt az információt hasznájuk fel közvetlenül a hirdetők érdekében, így futnak a demográfiai alapú hirdetések és hoznak számunkra egyre több jövedelemet. ” Értem én, hogy a jövedelem fontos, csak hát amikor a SEO SPAMMEREK tele szórják az oldalakat és Ericék ezt nevezik végül relevánsnak, hát akkor azt kell mondanom:végül is a Pite ha lesz@rják, bevágják ak ukába, de onnan kiveszik, leszórják róla a “barna feltétet” és nem mondják el, hogy “kakis” volt, akkor valakinek még ehető lesz a végén ezek szerint? Végül is akkor a lényeg, hogy ne lássa, mi volt előtte a sütin? Sajnos jelenleg a Google pont így komponálja a kereséi eredményeket sok esetben (na nem mindíg, vannak érdekes eredmények, valódi releváns tartalmú oldalakkal) de sokszor kerül elő, egyre növekvő arányban a zéró tartalmú “releváns” oldal az első 10 -ben.

6. A  Kolibri irányvonal a Google legnagyobb algoritmus változtatása 12 év után

A google 2013. szeptember végén elindított a “Hummingbird” (Kolibri) verziót és azóta is ezerrel tombol a SPAM királyság, az irreleváns oldalak térnyerése. Leírás nélküli, értelmezhetetlen oldalak, talicska, talicskázó, talicska nyél, talicskák és autógumi akciós, akció autógumival, nyári autógumi tréfás kifejezésekkel:TÉLEN! Ezek szerint a weboldal tulajdonosnak bőségsen nem elég a jó tartalom CSAK, mert a Google Kolibri rendszere szerint ez akkor jó, ha sokan is olvassák, mert hát aza jó oldal. Mitől lenne jó az amit ak utya nem olvas, vagy töredéke annyian, mint az az oldal amiben a kulccszó releváns még ha 200X is van bent: a forrásban. Igen a forrásban, mert kitalálták anno a FLASH bannerek, oldalak mögé, bele nem lát a google. Aztán kiderült, hogy fog. Aztán kiderült, hogy az úgy néz ki, hogy a forrást elolvassa és onnan fog. Aztán kiderült, hogy porrá TAG-elték a weboldal készítők a képeket, a cimkéket, a lábjegyzeteke,t ak épek nevét, ak önyvtárak nevét, végül már a WC deszkéra is oda került egy belőle és úgy tűnik bele is esett!

Bele esett az egész nagy furmányság, mert a kontrol az sajnos igen elmaradt!  A Google gyakorlatilag mert hát trilliárd adatokat kezelnek, GIGA szerver parkokban, energiatakarékos megoldásokkal, majd indexelgetik a viléághálót, napokig tárol, mi több hetekig, már rég eldobott tartalmú oldalakat, aminek helye van akár az első 10-ben is, kár 5 hely erejéig.  Legjobb példa az volt amikor a magyar SEO SPAm-er üres oldala az első 10-ben csücsült a Google optimalizálás kereső kifejezésre, de köze tartalmilag, a fehér és üres oldal jellegéből adódóan nem volt! Még is:bent volt az első 10-ben! 

A Kolibri rendszerről a Google azt mondta, hogy a Kolibri nagyobb figyelmet fordít minden szó esetében az adott lekérdezésnél és ezáltal biztosítja a mondat vagy beszélgetés jelentése alapján a generált találati választ. Azt persze nem igazán sikerült élőben bizonyítania a Googlenak, hogy az alapvetően sok esetben csak átirányításra használt ingyenes blog és hirdetéseket megjelenítő előszoba oldalak, mitől kerülnek előrébb, mint a becsületesen, hasznosan és tartalmasan, az adott témáról, termékről szóló weboldalak, mik egy domainon álnak elő, a tucat blog, …pont, stb. nevű domainon futó sokszor etikátlanul kreált oldalakkal, amikről a fő domain tulajdonosa azt állitja, hogy ellenőrzi, mert fontos a híre…

7. Etikátlanságból pénz a gyüjtöoldalak tulajdonosai kezébe, de közben a Googleba is dől a pénz

Egyenlőre úgy tűnik az ADWORDS bevételének megtartása még azon az áron is fontos, hogy eközben tartalmatlan, összetaknyolt, esztétikailag értéktelen oldalak jutnak előre a Googleban, mert a domain név amivel szerepelnek az bizony dominálja az előrébb sorolást, mert hát “sokan nézik” azt a domaint. Ennyiből igaz, vgéül is 5000 subdomain elfér egy domain alatt, az ott látható tartalom meg lehet sz@r, de a Googlenak érték:a látogató belép és mit fog látni?

Egyél paraszt ADWORS-öt mert azzal tele van az oldal, amiből ezek a sokszor fostalicska gyüjtő oldalak tulajdonosai már a Bahamákon élnek, kiröhögve az összes felhasználót aki írogat ilyen helyekre, mert vagy a hirdetések kihelyezésével (ADSENSE, ETARGET) szedi be a pénzt a felhasználóból, vagy azért mert un. REKLÁM mentesítést csinál mert Ő, ingyenes és mert elől van a Googleban, tehát ha kell a “támogatott és előre sorolt FREE oldal” a felhasználónak, akkor perkáljon!

Azt mondom: a Google felelőssége megkérdőjelezhetetlen az Internetes hulladék oldalak térnyerésében és az ilyen gyüjtő oldalak tulajdonosainak nyerészkedésében!

Azt gondolom a Google üzletpolitikája tisztességtelenen, amikor kart-karban összehozatja az 5000 subdomainos sokszor gagyi oldalakból álló weblap tengert, amit végül milliók látogatnak 1 domain tekintetében és ezt relevánsnak nézi, előre sorolja, azt erősítve ezekben az oldal tulajdonosokban akiké a fő domain, hogy ők Google tudorok, a hirdetésből vagya hirdetés mentesítésből meg még pénzt is ad a kezükbe ezért amit mások oda tettek egy domain alá. Ezek a domain tulajdonosok pedig felvont orral röhögik ki a felhasználót, azt hitetve el velük:A Google szereti a domainjukat és hát, lássuk be, tényleg ott vannak a TOP 10-ben. A Google tehát olyan módon téveszti meg felhasználóit, ami  érdemtelenül sok bevételt hoz: a sok  ADWORDS hirdetőből pedig dől a pénz akik persze azt hiszik releváns tartalommal kerül szembe a pénzük, releváns oldalon jelenik meg a hirdetésük. A Google keresési eredményeinek relevánsságát látva, sok mindent el lehet mondani de azt biztosan: a Google szedi a sápot a szaktudás hiányában minden fronton, a hirdetőtől (Google Adwords) a hirdetés kihelyezőjétől  (Google Adsens) de legsz@rabbul még is azok járnak, akik pontos választ vártak és furmányos kizárásokkalal jutnak csak el adott kifejezésekre várt válaszaikhoz.

Bátran fel lehet háborodni ezek után, amikor azt írom a tisztességtelen üzletpolitikának köszönhetően alakul kia helyzet, mert eközben is lekattinthatod az üres oldalra mutató hirdetést, a tartalom nélkülire vagy a semmit hirdetőre mutató egyaránt: ez itt már lényegtelen. A cél, hogy valakiből meg legyen a bevétel, legyen ez akárki csak ahol a Google ott van napi szinten az pénzt termeljen! Pénzt:A Google-nak!