+36702555566 zpetrasovits@gmail.com

A Word Press egyik nagyszerű szolgáltatása, a keresők pingelése. Igaz, több hozzá adott szolgáltatással, de a pluginek gyorsan és könnyen kezelhetőek, igaz azért alapvető angol nyelvtudás szükségeltetik esetenként a komponens megkereséséhez. A blog motorok többsége rendelkezik önálló pingelési lehetőséggel.

Miért is szükséges ez a pingelési lehetőség?

A keresők oldalunkra történő vissza találása segíthető vele elő. Ez azt is jelenti, hogy pl. a Google pingelésével, a Google rendszerében elhelyezett blog iránt a kereső robotok érdeklődését keltjük fel. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy azonnal fordul egy Google kereső robot az irányunkba és már pásztázza is az oldalat, hanem azt, hogy majdnem, viszont az olyan oldalakra amit már egyébként is letárolt a Google kereső adatbankjába, tapasztalataim szerint, gyorsabban tér vissza a robot egy összehasonlító vizsgálatra.

Pingomatic add side picture

Az egyik lehetséges megoldás a pingomatic blog ping szolgáltatása. Közel 2 tucat blog cím tárolására szakosodott oldalon tudod becímkézni a blog oldaladat. Ettől kezdve a pingomatic szolgáltatás pingelgeti automatikusan az oldaladra mutató linket a keresők irányába.

A Google pingeléséhez a Google természetesen már kifejlesztett egy un. Google blog kereső ping service szolgáltatást, ahol manuálisan magad adhatod hozzá az oldaladat a blog keresőkhöz. ez kifejezetten, blog hozzá adását szolgálja. http://blogsearch.google.com/ping

Azok számára aki az API kód generálás már adott ( Word Press például segítőkészen elvégzi helyettünk egy gomb nyomásra ) azoknak javaslom a kód kézi hozzá adását, teljesen egyszerű és egyértelmű kezelői felületen a Google Pinging Service API segítségével.