+36702555566 zpetrasovits@gmail.com

Pagerank változás volt, de hogyan is? – vetődik fel az aktuális kérdés a második negyedéves Pagerank érték változások után. Sokak számára ez a Pagerank egy valamiféle stresszteremtő metodika és remegve várja, hogyan változik a Pagerank értéke. Valójában ezen embereknek már nem is az a cél, hogy a weboldaluknak több legyen a látogatója hanem, hogy magasabb legyen a Pagerank értéke. A magasabb Pagerank érték, nem jelent viszont automatikus növekedést a látogatók számában, ami ugyebár akár bevétel növekedést is eredményez. A Pagerank egy értékmérő azok számára akik figyelmesek és igyekvőek, de figyelmeztető is lehet ezáltal a rosszindulatú és ellenünk igyekvő észlelésére is, ha tudjuk, valóban mitől lesz a Pagerank.

Minap a Pagerank érték változása során fiam, felhívta a figyelmemet, hogy weboldalának Pagerank értéke 4. Erősen kételkedve a helyzetben, elkezdtem áttekinteni, hogyan áll az alig néhány hónapos weboldala. A stereostatic.hu néven fémjelzett oldal valóban 4. Pagerank értéket mutat. Valójában miért is? Az oldal referatőre, hívjuk magyarul ajánlója egy 4-es Pagerank értékkel rendelkező zenei magazin a Pepmagazin.

Stereostatic:hu Pagerank

Stereostatic:hu Pagerank

Az oldal további ajánlója, önmagában véve nem elég erős, mondjuk ki,  0 értéket képvisel a Pagerank szemével, még is előnyösen hatottak, mert nem voltak a Google által büntetve. A büntetett oldalakról még ejtünk szót.

Magas Pagerank értékű oldal mögé bújva, fölfelé növekvő értékek

A helyzeten felbuzdulva, átnéztem számos, magasnak vélelmezett weboldal back linkjét, és azok Pagerank értékét. Kivétel nélkül, az összes magas Pagerank értékű weboldal, magas értékű ajánlóval rendelkezett.

Alacsony Pagerank értékű oldal ajánlása, rontja a Pagerank értékeinket

Ez a fő igazság alapjában véve: Az alacsony Pagerank értéket mutató ajánló, rontja az esélyeinket, mi több az un. átlag értékünket is. A Camelpark.hu weboldal üzemeltetői a segítségedre lehetnek ezen téma elemzésében, vagy az Iwebtools.com -on is rátalálsz ezen témára angol nyelven.  Vizsgáld meg segítségükkel minden Pagerank viszonyszámodat, előzetesen a várható Pagerank értéket, a befelé mutató linkeket.

Rosszindulatú hivatkozások,  Pagerank letörők

Sajnos erről is kell beszélnünk, a rosszindulatú Pagerank letörők ugyan is azok közé tartoznak akik, azért mert oldalunk jobban dominál pl. a keresőkben mint az Ő oldaluk, netán az Ő megrendelőjének oldala, un. rossz, a Google által akár büntetett weboldalakba helyezi el oldalunk ajánlását. Ennek következtében az un. Pagerank  átlag érték ami a végső Pagerank értéket adja, erősen lefelé kezd tendálni, mi több, ha több büntetett oldallal kerülünk kétes szimbiózisba, bizony oldalunk Pagerank értéke is lezuhanhat.

Mit kell tenni, a jó Pagerank értékért

Legyen tartalmas a weboldalad és ezáltal sok látogató. A sok látogató sok ajánlást fog adni weboldaladhoz. Növekszik az érték akkor is ha magas Pagerank értékű oldalaktól kapsz viszont linket. Mielőtt bárkit belinkelsz oldaladba (viszont link)  ellenőrizd le a már bemutatott két lehetőség segítségével, hogy érdemes e a link elhelyezésre oldaladon. Ellenőrizd az oldaladat ajánló linkeket és a büntetett oldalról töröltesd magad!

Összességében tehát, a Pagerank viszonyszáma a szemfüles és törekvő webmesterek motivátora lehet, ha az etikus alapokról indulva, mások épülését segitve éri el eredményét. Azok számára pedig akik kellően beteg lelkületűek, a figyelmetlen webmester, valódi áldozat lehet, mind a saját, mind az ügyfelei weboldalán keresztül.  Számomra a Pagerank értéke motiváció az általunk kezelt weboldalak, folyamatos nyomon követésére, szépítésére, korszerűsítére.  A Pagerank, motiváció a törekvő emberek számára!