+36702555566 zpetrasovits@gmail.com

A téli gumi az: téli gumi vagy téligumi ?  – szösszenet a téli gumi nyelvtanáról és kereskedelmi értékéről.

A téli gumi szó mint nyelvtani alakzat csupán egy a sok szóösszetétel közül. Hogyan is írjuk a téli gumit helyesen. A téli gumi szó egybe írva vagy külön írva helyes. Téligumi vagy téli gumi? A Google kereső rendszerében a téli gumi szóra érkezett keresési találatok száma: 2 millió. A téligumi szóra pedig 772ezer a google kereső találata.

A Google kereső rendszere szerint tehát a téli gumi szó összetétel helyessége megállapítható lenne, ha a téligumi szóösszetétel nem kapott volna olyan magas találatot.

A gumiabroncslap.hu weboldalon, ami ugyebár az egyik legnagyobb on-line autógumi kereskedés weboldala, az autógumi szó összetétel mellett megfigyelhető számos téli gumi és téligumi szó alkalmazás is. A más oldalakon, főleg azon oldalakon ahol a téli gumi mint keresési szó megjelenik, ott csupán a Google kereső rendszerének arrogáns basztatása fedezhető fel.

Mint vásárló téli gumi vásárlásról szerettem volna dönteni, ezzel szemben a téli gumi vagy téli gumi (milyen érdekes a helyesírás ellenőrző is 2 szóban, téli gumi szóösszetételben adta ki a javítási jelzést) szó összetétel ütött szöget a fejembe: azok a cégek akik a semmiből előbukkanva a téli gumi szóra találatot érnek el a Googleban, mitől jobbak mint pl a régi, patinás autógumi kereskedő cégek? Valójában ezt mindenki döntse el önmaga. Azt azért már biztosan látom, a sok cég között megjelentek a kereső optimalizálásra hajazók és a seo furmányaiból a Googlet átvagdosok egész tengere! Az egyik cég pl. átvágva a Googlet, külső alkalmazások egész tengerével hívja magára a Google robotok figyelmét, nem is eredménytelenül. A kérdés csupán az, hogy a Google rendszere ebben az esetben, miért szunyál békésen és várja karba tett kézzel a probléma megoldását?

Aligha kétséges, a téli gumi mint kereső szó, kereskedelmi érték. Kereskedelmi érték, és ezért sokan még a google átverésétől sem riadnak vissza.

Az átverések formája amivel a téli gumi vagy a téligumi szóra hajaznak:

– A google robot hívogatása téli gumi vagy téligumi szavakra
– társ oldalak létrehozása ami előszoba oldalakként generálnak forgalmat mint link gyűjtemény a téli gumi kereskedelmi weboldalra
– rejtett, kisméretű téli gumi és téligumi szavak tartalmi elhelyezése a szövegben, főleg átlátszó, vagy háttérrel azonos karakterrel
– sms robotok indítása a téli gumi vagy a téligumi szavakkal
– robot oldalak generálása a téli gumi szó összetétel megtöbbszörözésével, majd a robot link eltüntetésével a google cash rendszere önmagát megtévesztve éri el ujra a robotoló és a téli gumi szóra manipuláló cég oldalát.

Az összes fentebb említett technika mint TILOS a Google kereső rendszerében.

Azt már viszont igen hangosan jegyzem meg, hogy a Google rendszerének manuális haderői igen robusztusan kezelik a vélhetően megannyi csalással előbbre jutott téli gumi szóra hajazók tengerét! Az AdWords rendszerét használó autó gumi kereskedő cégek pedig, fizetnek mint a katona tiszt, nem is keveset, hogy a CPC értéke optimális legyen a saját pénztárcájukhoz, mert bizony a bőkezű Google kereső találatok mellett ott a sok, ám nem feltétlenül releváns, téli gumi szóra hajazók AdWords hirdetése is.

Ezek a találatok viszont erősítik a még kevésbé jó ám amúgy sumákoló oldalak találatát is, ergo. lassan csalni érdemesebb mint becsületesen dolgozni, mert a Google munkatársai erősen a helyzet háta mögött állnak 2 sorral ami nem a helyzet magaslatát jelenti!

A téli autógumi tehát mint termék, vonz téli gumi és téligumi szóra egyaránt törekvő, udvarias, szolgáltatókat és egyre több black seo oldalat is. A kérdés csupán az, hogy a Google mikorra dolgoz ki egy hatékony rendszert ezen sumákok kiszűrésére, mert addig egyre többen azt érzik ,a Multi Google már nem is olyan barátságos mint ahogy az hitték korábban!

Azt hiszem, ideje seo versenyt hirdetni erre a téli gumi szóra. Lássuk, ki milyen találatot ér el és hányan esnek ki a Googleból erre a sumákolásra egyik percről a másikra. Adunk a verseny helyzetnek.

Következő bejegyzésem tehát a téli gumi és téligumi szavakra történő seo versenyről fog szólni, aminek célja csupán egy igazi verseny helyzetben fog kicsúcsosodni. Lássuk, most mit érnek el a kedves black seoval foglalkozók.