+36702555566 zpetrasovits@gmail.com

Adatvédelmi szempontból, kifejezetten aggodalomra okot ad az amit a “Google MÉMség: Miért égetik magukat a MULTIK reklám menedzserei?” – cikkemben már elkezdtem feszegetni és most folytatok, nevezetesen az ADATVÉDELEM elveszett az új Google Ön reklám kampányban. Néhány napja már a Facebookon borzolta az idegeket, egy előkerült Google -t i érintő adatvédelmi probléma, a levelezés terén. Az érthetőség kedvéért, a néhány napja történt esettel kezdem a végére kikerekedő történetet.

A GOOGLE ETIKAI BAKIJA ? A nagyság átka?

Egy amerikai matematikus, Zachary Harris hívta fel a figyelmet egy levelező rendszereket érintő hibára. A gyengeséget kihasználva elküldött egy hamis levelet, mely látszólag Larry Page-től, a Google egyik alapítójától indult, és a másik alapítóhoz, Sergey Brinhez érkezett meg. A matematikus elmondta, hogy egy 384 bites kulcsot laptopja segítségével 24, az 512 biteset 72 óra alatt előt tudja állítani. A Google közvetlenül nem reagált ugyan, de Harris észrevette, hogy két nappal később a cég már 2048 bites kulcsot használt.

Végül is elég lett volna megköszönni a probléma feltárását, de hát ezt nem tették mEg anno a tárolt vírusok böngészőkben történő megjelenését megszüntető 2009. májusi észrevételemkor sem! Miért tették volna ezt most meg? Az ominózus 2009 májusi incidens dokumentációja itt érhető el, de az UDVARIAS KÖSZÖNÖMRE ITT SEM FUTOTTA:

A Google ereje a rendszer okos alapjaiban rejlik, csak sok vakondok van a Google udvarán…

Sajnos azonban a tevékenységek végrehajtása során, a multi jellegéből adódó, droidizmus és leszaromizmus erősen átvette az alap ötlet felett az irányítást, inmáron hét nincs, amikor valami badarság ki ne derünel a Google amúgy hatalmas háza tájáról.

30% kedvezmény ablakcserére ablakcserebp.hu ?

30% kedvezmény ablakcserére ablakcserebp.hu ?

 

 

Azt gondolom, itt egy hirdetés látható, amiben a Google Adwords szolgáltatás eladása érdekében, a Google meghirdeti az ablakcserebp.hu weboldalt ahol 30% engedményt lehet kapni. Felhivom tehát a céget és ezek után érvényesíten iszeretném, a hirdetés szövegében olvasható 30% kedvezményt az ablakcsere szolgáltatásból. Végül is a webcimet látom, a kedvezmény érdekel, szaladok a gép elől, csak a WINSCP2 file letöltését indítottam el. Majd ha vissza érek letöltés meg lesz, ablakot meg most kell szereznem, a hó előtt. 

A mobilomba beírom az ablakcserebp.hu címet és közben azon gondolkozom, milyen jó is egy ilyen vaskos akció, remélhetőleg működik is. Fejben már ki is számolom, hogy a közel 1 millió értékű ablakcsere munkából, 300ezer forint, tutira zsebben marad. Végül is jó a lehetőség, kérdezzünk rá telefonon.

Ez eddig az amit akkor gondolhat valaki, ha nem ott, a gép előtt ülve kattint át a Google Adwords hirdetésre és érkezik meg …(majd meglátjuk hová)

Én azonban képzeletben felhívom az ablakcserebp.hu weboldalon látható cég a H-C Bau kft telefonszámát és köszönöm a lehetőséget, mondják már el, hogyan érvényesül a 30% kedvezményem?

Ekkor azonban már a döbbenet ülne ki az arcomra, mert a cég képvioselője közölné velem, hogy nem hirdet 30% kedvezményt, a weboldal tulajdonosa maximum rezignáltan tudná konstatálni, hogy valami nemstimmel, vagy Ő nem tudja mit hirdet?

 

 

Végül is: Hová is vezet a Google ablakcserebp.hu hirdetése?

Nem kell sokáig keresni, a hirdetés mindehol elérhető, még a fentiekben látható Szeretem a Bankom képen is ott virít középen az ablakcserebp.hu webcíme. Az oldal ahová érkezik a következő és benne az ablakcserebp.hu webcím ismételten:

 

ablakcserebp hu hirdetes a googletol ingyen google adwords memseg 300x245 Google MÉMség: Miért égetik magukat a MULTIK reklám menedzserei?

Ablakcserebp.hu ingyenes reklámja a Googletól

 

Az ablakcserebp.hu reklám végállomása a fenti kép tehát a google Adwords saját reklám oldala, ahol a cél ITT ÉRHETŐ el.

 

A FOGYASZTÓVÉDELEM ERRE BIZTOS KIVERI A BIZTOSÍTÉKOT HA RÁJÖNNEK! 

Adatvédelem mindenek előtt? 

Hogyan is szól a Google Adatvédelmi Irányelvek fül alatti néhány sor:

Az információkat arra használjuk, hogy nívós termékeket és szolgáltatásokat kínáljunk felhasználóinknak.

Idézet a google Adatvédelmi Elveiből: “Google filozófiájának első alapelve az, hogy „A felhasználó az első, minden más csak utána következik”. Ha a felhasználók megosztanak velünk bizonyos információkat, lehetővé teszik számunkra, hogy minőségi szolgáltatásokat és termékeket hozzunk létre. Hiszünk abban, hogy ha a felhasználó érdekeit tartjuk szem előtt, az hasznára válik mind a terméknek, mind az adatok védelmét szolgáló funkcióknak, valamint abban is, hogy ez a fejlődés mozgatórugója, és ennek köszönhetjük hűséges felhasználói táborunkat.”

Ez esetben marad számunkra a mindent elsöprő észlelés, már ami a vakondok munkáját illeti az udvaron és az elgondolkodtató tényekkel párosulva: Mit tesz az ablakcserebp.hu tulajdonosa, ha mától megrohanják a Google hirdetése alapján 30% kedvezménnyel a kedves érdeklődők? Ki fizeti a kedvezményt? Milyen kereskedelmi jogok sérülhetnek és előny/hátrány oldalon mit kaphat a H-C Bau kft mint az ablakcserebp.hu tulajdonosa, aki megjegyzem: Kétséget kizáróan semmit sem tud és sejt az egész hirdetésről illetve egészen addig amíg közel 1 órát nem beszélgettünk az ügyben, semmti sem tudott és sejtett az egész MÉMségről!

Ki fizeti a MÉMség árát? 

Az adatvédelem tehát ez esetben erősen vérzik és felteszi azt a kérdést, miszerint ha bárki a mi hozzá járulásunk nélkül, figyelmetlenségből, az adatainkat feltolja a világhálóra és eladja a fél vállakozásunkat adott esetben, akkor ki fizeti a felezés vagy ez esetben a 30% engedmény költségét?

Véleményem szerint e tekintetben nagyon nagyot hibázott néhány ember és talán a felelősségre vonásuk is megtörténik ez esetben, miközben azért az ilyen adatokkal kapcsolatos hibák, számtalan veszélyt rejtenek magukban! A kérdés csupán az, hogy sikerül e végre olyan embereket találni akik, ezekre a hibákra, a munkájuk elvégzése során ébred rá és előre oldja meg az ilyen tréfás helyzeteket, a cége égetése – ez esetben a Google égetése –  nélkül?

Már látom előre a relatív felhangokat, hogy a felhasználó okos ember ám és nem nézi ezt ablak reklámnak, aztán, ha meg lekattitntod, úgy is látod, hogy a Google szolgáltatás hirdetés és nem egy ablakos cégé. Persze, ezek mind egészen átható érvek lehetnek, ám akkor mondja meg már nekem végre valaki: Miért nem foglalkozik senki ez esetben az ablakcserebp.hu tulajdonosának adatvédelmével, jogaival és esetlegessen őt ért kárral, károkkal. Mivel azt azért el ne képzeljük, ha valaki ennek okán elolvassa a 30% hirdetésről szóló reklámot, a fogyasztót már is kár éri. Bár egyből lehet, hogy a H-C Bau szívja meg, mert átengedi az engedményt, majd regresszál. ( átterheli a Googlera peres eljárásban) Ez pedig fogyasztóvédelmi bírsággal járhat. Ez esetben meg ugyebár a H-C Bau kft részére érkezik a reklamáló csekk és magyarázhatják, hogyő k nem hirdettek a Google Adwordsben ilyet.

 

A GAZDASÁGI VERSENYHIVATAL IS ILLETÉKES lehet?

A fogyasztók nagy körét érintő hirdetéssel, olyan látszatot kelteni egy piaci szereplőről, hogy az engedményesen ablakot szeretne eladni 30%-al olcsóbban a piaci áránál, az már egy Google háttérrel, kevésbé hihető, ha érvelésként azt mondanák,  hogy ezt a 30% engedményes ablakcsere hirdetést csak néhányan látták.

Egy hivatalos eljárás, gyorsan kihozna néhány ezer 30%-os ablak vásárlót, aztán a kedves ablakcserebp.hu tulajdonosa, már is mehetne a bíróságra a nagy GOOGLE -val szemben, ami során, kétség nélkül nyerné meg a pert! A kártérítést, ahol 30% összegeket, a Google fizetheti az ablakcserebp.hu tulajdonosának, mert ekkora engedményt ígért a nevében a GOOGLE Adwords kampánya 2012 novemberében!

Igazi jó reklám egy kezdő, vagy válság időszakban átlagosan működő családi vállakozásnak!  Az adatvédelem meg, hát a kutyát sem érdekli, majd csak letörli ezt is valaki akár csak a fenti 2 másik esetben is. Kiváncsian várom a google magyarázkodó válaszát illetékes szinten…

A CIKK MÁSODIK része itt érhető el: http://www.googleoptimalizalas.com/amikor-a-google-mem-ad-el-helyetted/
Azért ha valaki MÉM FUN nézze meg a MÉMség rögös útjait: http://velvet.hu/celeb/2012/11/11/interju_a_sandy-mem_anyjaval_nana_gouveaval/
…és MÉM képek az Index-en:http://velvet.hu/celeb/2012/11/11/interju_a_sandy-mem_anyjaval_nana_gouveaval/#gallery_3491196|3491212