+36702555566 zpetrasovits@gmail.com

Google Adwords hirdetőként naponta elköltött tételek után, sokaktól látom, weboldaluk tartalmilag nem arról szól pontosan amit hirdetnek. A Google Adwords rendszerét csak arra használják, hogy látogatójuk legyen az oldalon. A Google Adwors viszont egyet nem tud építeni: tartalmas weboldalat és a látogató számára értékes adatokat. Akár csak egy szakadt gépkocsi hirdetése a nyomtatott médiákban, nem képvisel marketing értéket, ám a hirdető eladási szándéka még nem ad erőt a vásárlónak az ilyen vásárláshoz. Az aki előzőleg takarosan felújította ezt a kissé elöregedett gépjárművet annak van esélye ezt az eladást véghez vinni. Ezt a “felújítást” a weboldalunk is meghálálja.  A Google optimalizálás olyan mint egy takaros felújítás. Minden helyére kerül, megnövelve az esélyét, hogy weboldalunk tartalma eladhatóbb és bevétel termelőbb lesz.

Google Adwords hirdetési díj megtakarítás a Google optimalizálás segítségével

Weboldalunk alap esetben olyan mint egy jól berendezett üzlet. A berendezési tárgyak határozzák meg, hogy másokban, milyen benyomást kelt ez az üzlet. Sokszor gondolkozol azon, hogy jó lenne ha lenne egy lakberendeződ, üzlet berendeződ aki segít optimálissá tenni az üzlet légkörét vásárlóid számára? A Google Adwords hirdetések eredményességét is hasonlóan képzelhetjük el. Meghatározod, milyen szavakra szeretnél hirdetni. Sokan csak néhány szót választanak ki, ebben látják sikerük kulcsát. A Siker viszont abban rejlik, hogy egy weboldalon lévő tartalom, ott tartja e az embereket.

Kerüld az orrfacsaró bűzt a Google Adwords hirdetésnél

Barátaid meghívnak egy szórakozó helyre. Belépsz és mindjárt megcsapja az orrodat egy keserűm orrfacsaró szag. Fogod magad és kilépsz az ajtón. Soha többet nem akarsz vissza menni oda. A weboldalon történő hirdetés, webáruház vagy egyéb vásárlásra ösztönzés is pont ilyen. Kerülni kell az orrfacsaró bűzt!

Ez olyan mint amikor a Google Adwords hirdetés hatására betérnek a látogatók egy weboldalra és ott bizony, egy tartalmatlan, gyenge színvonalú weboldal, átláthatatlan káosz és tartalom hiányos környezet fogadja a látogatót. Olyan ez mint az orrfacsaró szagú szórakozó hely:Kiábrándító.

Tartsd ott a  vásárlót weboldaladon egy kedves szóval, egy baráti gesztussal

A weboldal tartalma alapján dönti el vásárlód, hogy van e bizalma tőled vásárolni, vagy szolgáltatásodat igénybe venni. A hirdetésed ereje is attól függ, hogy a látogatód  a vásárlás szolgáltatás igénybevétele felől irányodba hoz pozitív döntést, vagy  sem. Ezt nevezzük átváltási aránynak, vagy más néven konverziónak. Egy konverzió úgy határozható meg, hogy ha veszel egy egységnyi hirdetési összeget és meghatározod az erre az összegre jutó eredményes eladást.  Amennyiben 1 egységre 5 eladás jut,  majd később ugyan erre az 1 egységre 8 akkor a második eset konverziója eredményesebb.

Ezt a konverziót kell pontosan meghatározni, ezért egy kis jegyzet:

1 egység  értéke legyen – 30ezer forint
1 hirdetés értéke legyen – 30 forint
1 egység bevétel vásárlónként legyen 10 ezer forint

1 egység ezáltal könnyen határozható meg pl. 1 egység hirdetés 30 forint megjelenéssel 10ezer látogató generál és ez hozott 5 vásárlót aki fizetett azaz 5 konverziót!

A költésünk így 30 ezer forint, a bevételünk 50ezer forint lett. 10 ezer alkalommal látogatták meg oldalunkat és 5 vásárlónk volt.

Egy takaros üzletben, szívesen időznek a vásárlók. A barátságos eladó is segítség. A weben látható rendezett és tájékoztató weboldal, pontos információkkal, olyan mint a szép üzlet, barátságos eladóval.

A Google optimalizálás csökkenti a költségeidet

..és növeli a reklám megjelenéseid számát, ezáltal több konverziód lehet ami több bevételt termel. Így válik láthatóvá a Google Optimalizálás és a Google Adwords egymásra gyakorolt hatása.

A Google optimalizálás meg olyan mint egy jó regiszter, aki meghatározza a pontos listát, mit és hogyan érdemes elérni, milyen fontos tartalommal. A Google optimalizálás tehát értéket teremt, mert rendet rak a weboldal szerkezetében, akár csak az üzletet berendező szakember is. A jól berendezett üzlet többet hoz, több embert vonz. Adják egymásnak a kilincset, köznapi szóhasználattal az emberek.

Ezáltal nő a konverzió. Nő a konverzió és növekszik a hirdetés értéke  is és  ezzel viszont csökken az eseti hirdetési díj, értékaránya. Eddig fizettünk 30 forintot.

A Google organikus listájában oldalunk előrébb sorol mert a Google rendszeréhez jobban illeszkedő,  előrébb sorolt weboldalunk lett az optimalizálás által. Mondjuk, bent vagyunk akár az első 10 organikus találatban. Organikus az a találat amire ha rákeresel megtalálod a keresés eredményeként.

Az organikus találatban előrébb sorolsz oldaladdal, akkor a Google nem tolja az oldaladat a hirdetéssel, hanem érzékeli, hogy előre soroltál a tartalom minősége miatt és ezért csökkenti a hirdetési díjadat.

A Google Adwords rendszere ezek után így ad neked előnyöket, egy Google optimalizált oldalra:

1 egység  értéke legyen – 30ezer forint
1 hirdetés értéke Google Optimalizálás és Organikus találatok okán már csak – 20 forint
1 egység bevétel vásárlónként legyen 10 ezer forint

1 egység ezáltal könnyen határozható meg mert 1 egység hirdetés 20 forint

Korábbi példánkról eltérőn 15ezer vásárlót tud behívni az oldalunkra a Google Adwords hirdetése.

Ez a mi esetünkben további 2.5 vásárlót és további 25ezer forint bevételt jelent.

A költésünk így továbbra is 30 ezer forint, a bevételünk viszont 75ezer forint lett. 15 ezer alkalommal látogatták meg oldalunkat és 7.5 vásárlónk volt, ha csak az arányosítással számolunk, a megjelenés számának ismeretében.

Arról pedig  nem is beszéltünk, hogy erre a megjelenésre még számolhatunk un. organikus tehát hagyományos kereső találatból érkező vásárlóval is akik eredményezhetnek további 1-2 vásárlót ennyi megjelenés mellé. Ebben az esetben tehát a költésünkhöz mértem ami 30ezer forint volt, hozzá számolhatunk 90-100ezer forint bevétellel is.

A kérdésre, hogy a Google optimalizálás pénzbe kerül e válaszom igen, természetesen “fizetős” szolgáltatás a google optimalizálás is, ennek összege viszont arányosan nagyobb bevételt és látogatottságot is eredményez.

A döntés tehát a tied: Felturbózod a Google Adwords hirdetésedet egy is Google optimalizálással?