+36702555566 zpetrasovits@gmail.com

Google Adwords

A Google Adwords egyik sajátossága, hogy nem kérdezi meg, mennyi pénzed van a hirdetés megkezdése előtt, inkább rád bízza, mennyit szeretnél szánni arra, hogy hirdess!  A Google Adwords egy bárki számára elérhető hirdetési és termék menedzselési lehetőség, még is sok kérdés merül fel a témában. Véleményem szerint a Google Adwords számodra is egy jó lehetőség ha kellően megismered, mit kell pontosan tenned ahhoz, hogy a pénzedért megfelelő bevételhez juss. Kezdő vállalkozóként a Vatera, a Tesz-Vesz és a sok más ingyenes hirdetési lehetőség mellett, a Google Adwords volt az ami megadta a szabad döntést: Mennyi pénzből, milyen területen lévő vásárlónak, milyen időszakban, pontosan mérhető konverzióval adom el a termékemet, szolgáltatásomat. A csere jónak bizonyult, az alábbiakban a személyes tapasztalatomat olvashatod.

Egyre többen vásárolnak az interneten. 2009-ben az online vásárlások száma például Németországban 28,1 százalékkal nőtt, annak ellenére, hogy gazdasági válság van. Az E-kereskedelem, a vállalatok egyik fő értékesítési csatornája lett. A legújabb trend, hogy egyre több kis-és középvállalkozás számára az on-line üzlet jelent megfelelő forgást a termékek és szolgáltatások hálózatban, a forgalom pedig egyre csak növekszik az Interneten.

Meg kell találni az értékesítési csatornákat

Az Internet, mint értékesítési csatorna a sikerhez nem elegendő: azt hihetnénk, hogy csupán egy honlapot vagy online üzletet kell létre hozni az interneten és dől a pénz. Még a legjobb és legolcsóbb ajánlat is – akkor is ha az a legkedvezőbb – nem járhat sikerrel, ha nem találtuk meg hozzá a fizető ügyfeleinket. A széles termékskála és az alacsony árak önmagukban nem elegendőek ahhoz, hogy az interneten, bárki önmagára felhívja a figyelmet még ha az árak a legjobbak is lennének a piacon. A tény, hogy sok a jó árú termék, átláthatatlanná teszi a vásárló számára a keresést, főleg ha nincsen oka, miért pont bennünket kellene választania.

A sikeres marketing az Interneten

Az Online marketing kulcsa, hogy az Internetes oldalak fejlődését elősegítjük: ma már a vállalatok rengeteg technikát és eszközt használnak fel a siker elérése érdekében, a legfontosabb azonban sokaknak kimarad, nevezetesen a mit célzok meg és mit nem értem el elemzésekre gondolok. Az amerikai vállalat óriás a Google is, például a vállalatok saját AdWords-rendszerének hatékonyabb elemzését javasolja. A hatékony marketing megoldások egyike, hogy növelje cége, vállalkozása forgalmát, az ha a saját honlapjára szentel egy kis figyelmet. A cégek piaci részesedése több mint 80 százaléka a Google keresésből adódik és elsődlegesen az un. organikus keresési eredményekből ered, melyet kiegészíthetünk a Google Adwords keresési megoldásokkal. A Google AdWords program segítségével a vállalatok bemutathatják termékeiket és szolgáltatásaikat az interneten keresztül a felhasználóknak.

Ennek a prognózisnak még sincsen semmi értelme, ha a cégvezetők megrendelnek olyan weboldalakat, melyek értéktelenek, keresési szempontból hulladékok, a vásárló a szükséges és elégséges tájékoztatást sem kapja meg. A Google pedig, az állítólag milliókért megkreált weboldalról, a 150 hely előtt nem is referál. Az ablakon kidobott pénzek millióit hagyják elúszni tudatlan cégvezetők és állítólagos marketinges díszpintyek!

A minap ennek ellenőrzésére leteszteltünk 50 olyan weboldalt, melyet barátaink rokonai rendeltek meg állítólagos kereső optimalizálásban jártas cégektől. Az eredmények nem csak katasztrofálisak voltak, hanem siralmasak is!

Az oldalak 88%-ában a nemzetközi nyelvi verzió hu, hun jelöléssel került kiadásra. A kereső szavak pedig olyan siralmasan referáltak az oldalra, hogy inkább gondoltuk volna eredményként pl. a 990, vagy a 452 szavakat, mint a cég saját weboldalát!

A világbajnok kozmetikai vállalkozó oldala a saját szakmájában, az első százban sem referált, de a hullámpapírt értékesítő cég sem szerepelt, az első 300 helyek egyikén sem. A magát Magyarország legnagyobbjaiként aposztrofáló telefon tudakozó pedig, a ” jelenleg nincs hirdetés a kategóriában” kifejezésre “hajazott”. Azt mondhatom, hogy ezek a cégvezetők, biztos kiszórtak néhány zsák pénzt az ablakon és még mennyit fognak, ha valaki végre nem mondja el nekik, a pénz ott megy ki ahol nem is látják!

A probléma pedig az, hogy a a weboldal nem termel, a cégvezető meg azt mondja az Internet “***rt sem ér a cége számára” szólt egyik ismerősöm szájából indulatosan, a kifizetett 1 millió Internetes pénz elköltése után! Az oka egyszerű: a weboldala végül is tartalmatlan, üres, és aki készítette, a közelében sem volt annak amit Google barátnak nevezünk!

Mennyibe kerül a Google Adwords?

Egy Google-fiók megnyitása után – értsd. létrehozunk egy email fiókot és hozzá rendelünk egy AdWords fiókot is – a felhasználó beléphet az AdWords fiókba és létre hozhatja az első saját hirdetését, amelyben leírhatja a cége, vállalkozása mit kínál fel az Inerten keresztül. Az Adwords hirdetés rövid és tömör. Kulcsfontosságú szerepet játszanak az úgynevezett kulcsszavakat, mely szavakat és kifejezéseket tartalmazó szóösszetétel és amelyek kifejezetten a tartalomra irányítják az ajánlatot. A fentiekben látott törmelék weboldalak, intő példák, mit ne tegyünk cégünk weboldalával. Pontosan ezért, ezek a kulcsszavak létfontosságúak, ha egy keresést végző internetező számára, fel kívánjuk kelteni ajánlatunkkal az érdeklődését. Ha a felhasználó átnézi a keresőt a kulcsszavak alapján a hirdetésben jeleníthető meg közvetlenül a nem kereskedelmi célú keresési eredmények is értsd. organikus találat és fizetett hirdetési mező is. Ennek előnye az online marketing rendszer használata során, hogy a reklámot csak azok a felhasználók fogják látni, akit érdekel a megfelelő termék vagy szolgáltatás.

A Google Adwords hirdetés tehát, attól függően olcsóbb vagy drágább, hogy milyen alapokon nyugvó oldalra irányítjuk a hirdetést.A jobb és tartalmasabb oldal értékesebb a Google kereső rendszere számára ezért azt mondja a Google, hogy “na te Jóska, most 20Ft-ért hirdetheted az adott témádat”. Az meg akinek az oldala összecsapott, tartalmatlan, üres, a vásárló és látogató számára hasztalan oldal, arra meg azt mondja a Google ” na te Jóska most csak 150Ft -ért adhatsz át egy hirdetést az ügyfeleidnek”. Ezáltal a Google meg mondja azt is, hogy az adott oldal milyen jó, vagy milyen rossz.

Az akinek rossz az oldal tartalma az sűrűn fog ilyen felirattal találkozni:

Azok számára tehát akik rossz tartalommal állítják elő a weboldalukat, a kulcsszavakat sem állítják be, azoknak a Google odanyomja a barackot, ami tizezrekben mérhető veszteséget fog jelenteni cégenként és naponta!

Azok viszont akiknek jó a tartalom az oldalán, a látogató elidőz és igényesnek, informatívnak látja a Google, na azok meg tízezreket spórolnak akár naponta!

Az ezáltal kialakult matematika évi milliós nyereséget, vagy milliós meg nem tárülő költséget fognak jelenteni!

A kulcsszavak kiválasztása dönti el a versenyt

Sok esetben egy vállalat termelése és eladása az AdWords hirdetések hatására indul meg, igen jelentős a megfelelő kulcsszavak kiválasztása e tekintetben. A kulcsszavak kiválasztása biztosítani fogja, hogy mikor, hol és milyen gyakran jelennek meg a hirdetéseid a Google keresésre, de annak az esélye is nagyobb, hogy a felhasználó valóban rá kattint az egyik a hirdetésünkre.

A keresés az általánosan választott kulcsszavak esetében meglehetősen alacsony. Eredménye csekély, a köz használati szavaknak a költsége magas például autó kereskedés, használt autókereskedés, alkatrész bolt kifejezések példánkban, bármi más területet is lefedhetnek úgy mint autó, vagy akár elektronikai alkatrész ipari ágazatot is. Ezáltal a látogató bár “alkatrészt” fog látni, de nem feltétlenül azt az “alkatrészt amire ő szeretett volna rátalálni. A költség a miénk lesz, a vásárló meg miután lekattintotta a hirdetésünket, tovább is áll!

Minél nagyobb a tartalomhoz igazított kulcsszó választás, a hirdetés a kulcsszó közelségében van, annál nagyobb a valószínűsége is az átkattintásnak. A népszerű kulcsszavak kiválasztása nagyon megnöveli a potenciális versenytársak közelségét, és ezáltal a költségek növekedése prognosztizálható is jó előre.

A kulcsszavak helyes kiválasztása sem mindig garancia arra, hogy a hirdetés automatikusan megjelenik a keresési eredményekben a legjobb helyeken, de jelentősen nő annak az esélye, hogy a hirdetésünk, olcsóbban üzemel és célirányosabb, végül pedig a termékünket választó vásárlót halász ki. A Google csak korlátozott számú AdWords-hirdetést helyez el minden keresési eredmény oldalon. Létfontosságú a hirdetések megjelenése során, hogy az első oldalakon kerüljünk megjelenésre, a rangsorban főleg elsők között, akár még a kiemelt helyek egyikén is.

A Google a küzdelem a legjobb reklámfelületért egy árverés rendszerben történik.

Attól jobb a mi hirdetésünk az árverésen, hogy megfelelő az érkezési oldalunk, jó a kulcsszó választásunk, a hirdetésünk passzol a céloldal szövegezésére és célirányosan utal az adott termékre, szolgáltatásra.

A két fő tényező: az ajánlati összeg kattintás alapon kerül megállapításra , és a minőségi tényező a kulcsszavak kiválasztására irányul.

A hirdetők számára, számos beállítási lehetőség áll rendelkezésre, ami nagyon hasznos lehet és olykor nagyon elgondolkodtató is egyben. A vállalat döntheti el például a futó reklámjait egyes országokban vagy régiókban kívánja megjeleníteni. Akár km pontossággal is zónázható a Google hirdetés.

Az AdWords hirdetéseket pedig több nyelven is elkészíthetjük, ha az érkezési oldalunk is adott nyelveken, erről a termékünkről szól. Abban az esetben azonban ha termékünk magyar nyelvű fogadó oldallal rendelkezik, ne is próbálkozzunk a Googleban például angol hirdetéssel, mert alacsony minőségi mutató miatt, el fogjuk veszíteni a Google bizalmát.

A Google AdWords szolgáltatás természetesen nem ingyenes. Az AdWordsben nincs minimális havi díj csak egy viszonylag kis aktiválási díj. A többi költség pont annyi lesz, amennyit mi szánni szeretnék a hirdetésekre.

A siker mérhető!

Minden eladott Google Adwords hirdetésnek meg van a maga eredménye: kiderülhet általa, hogy jól választottunk terméket és sikeresen eladunk. Az is kiderülhet, hogy jól választottunk de más terméket is forgalmaznunk kell a másik termékkel együtt.

Kiderülhet végül is az is, hogy az oldalunk egy hulladék, ne áruljunk rajta semmit, a weboldalat létrehozót meg lapáttal hajkurásszuk egy kicsit körbe az udvaron, ahol a sportos életmód nekünk is csak használhat. Ez már csak azért is hasznos lehet, mert az egészség érték, ha már pénzt a selejtes weboldallal amit e bátor harcos összetákolt nekünk, az ablakon kidobottként könyvelhetjük el!

Komolyra fordítva: Egy Google Adwords hirdetés megmondja amit mi nem hiszünk el annak aki ért hozzá: a weboldalunk nem ér egy kalapnyi hajítást sem! Aki nem hiszi, járjon utána, a Google Adwords a szemetet gyorsan kivágja! Drága hirdetés, hasztalan találat, nagy látogatottság nulla eladással és a fenti sárga minőségi jelzővel.