+36702555566 zpetrasovits@gmail.com

Egyszerre két igen hasznos és értékes szolgáltatás is tesztelés alatt a Google alkalmazások palettáján. A Google böngésző már amit láthatóvá tettek az alkotói egy béta tesztelés indítására váró Google alkalmazás. A Google Könyvkereső szolgáltatása viszont már valóban működő is igen hasznos szolgáltatás, főleg akkor ha könyv kiadáson töröd a fejed, de nem tudod, ki adja ki a művedet. Mostantól a Google könyvkereső segítségével nem csak online könyveket kereshetsz és adhatsz hozzá virtuális könyvtáradhoz, de az Interneten is kiadhatod a könyveidet amit magad írtál meg vagy menedzselsz, amennyiben a szükséges hivatalos hátteret megteremted hozzá.

Google Böngésző – Google Chrome

Azért a rend kedvéért átolvastam a témában született 100-nál több bejegyzést a blogoscoped.com Google témákat magába foglaló és az témában az egyik legbátrabban fogalmazó angol nyelvű weboldalt, ahol néhányan kételkedve kérdezi a többi blog bejegyzést írótól, valóban nem e csak vicc ez a Google böngésző téma?

Google böngésző vagy Google vicc ?

Google böngésző vagy Google vicc ? (kép forrása:blogoscoped.com)

A Google böngészőjéhez a WebKit motorját és a V8 nevet viselő JavaScript virtuális gépet adták hozzá erőforrásként a még vizuálisan csak “benfentesektől” származó képekből ismert, Google böngésző un. Google Chrome egységéhez. Magam részéről a témát még ezen a szinten csupán hírnek tekinteném. Lássuk, mi sül ki ebből a lesz vagy nem lesz Google alkalmazásból.

Google könyvkereskedő – Google Books – web cím: books.google.com

Google könyvkereső ( képernyő nézet)

Google könyvkereső ( képernyő nézet)

Ez az a termék amiről lehetne mit írni, viszont még nem ismertem ki tehát ebben a témában a lelkes érdeklődő szintjén ragadtam meg. Szívesen venném ha miután kipróbáltad, megosztanád velem a tapasztalataidat. Az egész termék egy óriási kiadó vállalat és egy pici magén kiadó is egyben. Otthon, a lakásból, netán az irodából tudod publikálni a könyveidet. A Google könyvkereső viszont mint a neve is mutatja, egy óriási könyvtár ahol álmaid könyvét is megtalálhatod és hozzá adhatod az oldalhoz. Nem kell mást tenned mint regisztrálnod magad a books.google.com weboldalon. Sok hasznos könyv és ami fontos, elérhető közelségben is van.