+36702555566 zpetrasovits@gmail.com

Sokan azt gondolhatják, a Googlenak hetek kérdése rátalálni egy új tartalomra! Erre most képekkel bizonyítva cáfolok rá. A Google tehát ezúton bebizonyítja a gumiabroncslap.hu segítségével, hogy 4 perc alatt is lehet cachelni. A hitetlenkedők kedvéért, képes bizonyítékkal szolgálunk weboldalunkon.

A google kereső rendszere képes – a képen látható eset is bizonyítja –  akár 4 perccel a publikálás után is a kereső rendszerébe emelni egy  weboldal tartalmat.

4 perc alatt cashelt - gyorsítótárazott - a Google !!!

4 perc alatt cashelt - gyorsítótárazott - a Google !!! - (keresés az egyketto.hu site névre)

A mellékelt kép tanulsága szerint az egyketto.hu – weboldal elnevezés keresésekor, a Googlenak csupán 4 perc elég volt a publikálás után, a gumiabroncslap.hu tartalmának beemelésére.

A kérdés csupán az, hogyan sikerült 4 perc alatt Cashelni?

A megoldás a sitemap.xml kezelésében rejlik. Sokan nem is tudják, a sitemap.xml a legjobb barátja annak aki tudja is használni. A használat pedig abból áll, hogy amikor egy adott weboldal tartalmát módósitottuk, lépjünk be a Google Webmaster ( Google Webmester Eszközök) mappába,  Google fiókunkon keresztül. akinek még ilyen nincsen, az regisztráljon magának GMAIL fiókot, majd ott adja hozzá alkalmazásként a Google Webmester eszközöket, ott pedig azt a weboldalat amelyet szerkesztett. Akinek még ez nem ilyen triviális, irjon nekem és segitek, de bizom benne aki már engem olvas, az némi alap ismerettel rendelkezik a Google kereső optimalizálás világában. elérkeztünk tehát a Webmester eszközök mappába, ahol a Sitemaps felirat alatti linkre klikkelve megkérhetjük a Google kereső rendszerét, hogy guyan már, jöjjön el és nézze meg, milyen jól lefrissítettük a weboldalunk szerkezetét. Ez az új oldalak Google kereső elé kerülését szolgálják.

A Google és a farkas kiáltó ember

Biztos ismert, aki sokszor kiált a farkas érkezése előtt, arról nem hiszik, hogy jön a farkas és már a valódi farkas érkezésekor sem kap segítséget. A Google is pont ilyen elven kezeli az oldaladat: Hivhatod a robotokat, de ezt mértékkel tedd. Nem fog gyorsabban cashelődni az oldalad ha nyomogatod a sitemap.xml frissítést, csupán azt éred el, hogy a Google megunja a rövid időnként módosításaidat és bizony “elfelejt” visszajárogatni oldaladra.

Valahogy így fogalmazhatjuk meg köznapi módon azt, ahogyan bele paszirozzuk a Google keresőbe az újonnan hozzá adott oldalunkat. Az oldalat, amit akkor és ott alkottunk meg, pontosan 4 perce!  A Google viszont nem szereti ha agresszivan nyomkodjuk le a torkán ezen új oldalainkat, ezért csak akkor folyamodj ehez a megoldáshoz, ha elkészült több oldalad, és szeretnéd ha a sitemap.xml tartalma újból ismert legyen a Google előtt. A sitemap.xml adta lehetőséget, több új oldalunk publikálásakor, a “nézz be hozzám, nézd meg mit irtam” egyszerű metodikájával, türelmesen szabad csak használni. Aki pl. naponta készit több oldalnyi tartalmat, az csak a teljes tartalom elkészülte, ellenőrzése és korrektúrázása után hívja be a google robotokat magához.
Sokan nem is értik, miért nem mászkál az oldalukra a Google kereső robotja, pedig a megoldás, a fenti emberi viselkedés ismeretében, Önmaguk hibájából generált. Azokról természetesen most nem beszélnék, akik még életükben nem is generáltak soha egyetlen sitemap.xml-t sem!

A Google kereső tehát képes 4 perc alatt eredményes lenni, ha mi a felhasználói tudásunkkal, képesek vagyunk őt erre megkérni! Sok sikert a Google robotok behívásához!