+36702555566 zpetrasovits@gmail.com

 A Google rendszerének egyik újdonsága, az egymásba foglalt linkek rendszerét és összegzését vizsgáló rendszer melyet Google Sitelink néven ismertünk meg. A Google Sitelink valójában megvizsgálja az oldalunk link készletét és egy elemzési módszer segítségével, meghatározza azt a fő elnevezést, ami alapján létrehozza a Google Sitelink hivatkozásokat.
Mit jelenet a Google Sitelink kifejezés?Google Sitleink

Az elsődlegesen tapasztalt látvány, hogy az első helyen sorolt weboldalak között, többnek is megjelennek, un. aloldali link besorolásai, melyet a Google rendszere állít elő. Ezen előállított allink oldal struktúra befolyásolására próbál egyre több kíváncsi kereső optimalizálás témakörrel foglalkozó szakember választ kapni.

A Google kezdeményezése valójában egy ösztönzés, a még jobb optimalizálás és a még látogatottabb weboldalak eléréséhez. Ezáltal az első helyen lévő oldal jobban átlátható struktúrát és dinamikusabb leképezési lehetőséget kap.

A Google Sitelink jelenleg teljesen automatikus. A Google mint mindig, most is megtalálta a lehetőséget a vele való foglalkozásra és ösztönzőleg hat az újabb kihívás, mert bizony számtalan kérdés forrása lett ez az új módszer.

Hogy számítja Google Sitelinksat?

A Google azt állítja, hogy a Sitelink automatikusan alkotott rendszer és, hogy a Google egy algoritmust használ, annak kiszámítására, ami a Sitelink eredményeit adja. A Sitelink működéséhez csupán egy átlátható adat útnak kell lennie, hogy az végül belefolyjon abba az algoritmusba amit jelenleg oly sokan szeretnénk megérteni.

Számos elmélet van rá, hogyan is számol a Google Sitelink rendszere:

1. Egyesek szerint a Google nyomon követheti pl. a kattintások számát, és ha egy weblap sok forgalmat szerez egy speciális kulcsszóért, a weblap a Sitelink Google eredmény oldalán kap egy már látott fastruktúrás könyvjelzőt.

Például, ha egy speciális védjegyet használsz a web oldalaidon, ami másik weblapokon nem lehet megtalálni akkor a Google képes arra, hogy kiemelje az oldaladat az átlag találatok közül. Ilyenkor, ha sok ember a te weblapodon kattintja az adott szó találatát, akkor a Google eredményeiben – amikor keresik az adott szót egy adott intervallumban és ez rád nézve releváns – előfordulhat, hogy a weblapod kiemelésre kerül a Sitelinksat kijelzés által. Erre is láttunk már példát.

2., Sokak szerint a keresőoptimalizált és a Google optimalizált weboldalak linkjeit látod viszont a Google Sitelink könyvtár struktúrájában.

3.A további teória, hogy a Google használja a Google eszköztárat, és ennek alapján állapítja meg a Sitelink eredményeket. Minél gyakrabban vesznek fel a kedvencek közé egy oldalt annál valószínűbb, hogy használni fogják ezeket az oldalakat, mint Sitelink. Lévén a Google eszköztára információkat gyűjthet egy weblapról.

Pillanatnyilag, nehéz mondani, hogyan számítja a Google a Sitelink elrendezését, de egy biztos: akinek sikerül az oldalait bele birkóznia a Google Sitelink rendszerébe, az különös figyelem középpontjába helyezett web oldalával, még több forgalmat könyvelhet el magának.