+36702555566 zpetrasovits@gmail.com

Tudom abszúrd a cím: Heim Pál Gyermekkórház Üllői út 86.  (06-1) 459-9100  de sajnos a Google dobott megint egy nagyot az adatvédelemre és nem mehetek el mellette szó nélkül, hiszen a 3 napja megírt cikkem okán kaptam egy levelet a Heim Pál Kórház Informatikusától Kovács Zoltántól. Előzetesen annyit: Lehetsz úgy a Google Maps-en, hogy Te nem adsz rá engedélyt? A levél tanulsága szerint lássuk mit mutat a gyakorlat:

Szia Zoli!
Olvastam a napokban publikált bejegyzéseidet a http://www.googleoptimalizalas.com portálon. Nem gondoltam volna, hogy engem, azaz minket (Heim Pál Gyermekkórház weboldala) is elér valami hasonló őrület, méghozzá ilyen hamar.
————–>>>>
Heim Pál Gyermekkorház a térképen – Google Maps Adatvédelmi problémák
( a videó a helyzetet mutatja be és a googleoptimalizalas.com munkája nem a Kovács Zoli féle levél mellékelete) <<<<——-

—-

Ma reggel felháborodott telefonokat kaptam (mint a weboldal karbantartója), hogy a kórházra vonatkozó Google találatoknál feldobott elérhetőség nem a Heim Pál Gyermekkóház központi száma, hanem az egyik telephelyhez tartozó telefonszám és térkép, ami gyakorlatilag a város ellenkező oldalán található. (1138 Budapest Faludi utca 5 06 1 349-1514 , )

Elsőre nem értettem, hogy miről beszélnek, mert hát én semmit nem változtattam a tartalmon. Látni akartam, ezért én is csináltam egy keresést “Heim Pál” kulcsszavakra. Nos az eredménytől enyhén szólva levert a víz, mert olyan dolgokat láttam ott, amit nem én publikáltam. Eleve ez már önmagában mega durva. Ám ami talán ennél is durvább: – Mindenki ezt a kis rendelőt hívogatja. A szülők pedig érthetően pipák, mert ez nekik plusz költség,
idő, bosszúság, stb.. Úgy szidják a kórházat, mint a bokrot.. és persze engem is.

– A rendelő dolgozóinak munkáját bénítja a rengeteg hívás, ráadásul még végig kell hallgatni a dühödt szülők szidalmait, higadtan tovább kell őket irányítani, stb.

– Arról már ne is beszéljünk, hogy a manapság divatos “feljelentem magukat” lényegében minden harmadik esetben elhangzik. Ebből csak egy történjen meg, vagy ne adj Isten valami komolyabb!! (pl. valamelyik szülő a verbalitáson is túl megy)
– Ez szitu effektív károkozó!

Most elég stresszes hangulatban várom a fejleményeket, vajon mikor fognak reagálni a bejelentésre. Továbbá az jár a fejemben, hogy lényegében így bárki, bármikor kirakhat megtévesztő infókat bárhová? Mi ez az egész?

Ami azonban további stresszfaktor számomra, hogy ilyen esetekben a kórházat éri ismét valamilyen negatív megítélés (az dolgozók mindegyikét, így engem is). Itt az emberek nulla pénzért güriznek naponta, a lelküket kiteszik a gyerekek gyógyításáért, mégis rengeteg kritikát és rosszindulatú beszólást kapunk… erre most itt van még egy plusz hangulatkeltő.

Hát.. röviden ennyi
Köszi!
Kovács Zoltán
Heim Pál Gyermekkórház – Informatika
Tel.: (06-1) 450-### 
GSM: +36-30-5429-###
E-mail: kovacs (@) heimpalkorhaz.hu 
/ az elérhetőségi adatokat, a zaklatás elkerülése végett módosítottam (a cik szerzője) /
A jelen cikket még ki sem publikálhattam amikor telefonon, magán beszélgetést folytattam a Google egyik Magyarországi munkatársával és csupán azért nem nevezem nevén, mert a beszélgetés a korábbi videót a MÉM-séges videót érintette. Ezen beszélgetés közben említettem meg, hogy a jelen helyzet tovább növekedett, mert ma meg a Heim Pál Kórház került előtérbe a Google Mapsen, lévén nem kérték még is fent vannak a Google Mapsen. A kérdésemre, hogy ez hogyan lehetséges a válasz korrektül így hangzott: ” Az érintett beleegyezése és a részére kiküldött PIN kód beírása nélkül sehogyan.  Ok. gondoltam, felhivtam Kovács Zolit, aki csak ennyit mondott:”Nekem mint a weboldal felelősének, tudtommal történhet ilyen, ez a vezetői utasítás a Heim Pál kórházban. Ennek okán, nincs tudomásom arról, hogy bárki is engedélyezett volna ilyet a kórház területén, lévén akkor annak a mail boxában kellene landoljon előbb egy regisztráció, aztán mg a postáról érkező levél alapján a PIN kód. Ezt a jele nállapotban kizártnak tartom.”
A fentiek alapján azt gondolom, a Google munkatársainak lesz egy teendője: Kérem derítsétek ki nekünk ez esetben azt, hogy ki helyezte ki a Heim Pál Gyermek kórházat a most kintlévő adatokkal? Ezúton pedig kérjük, a most mellékelt videón látható kovacs@heimpalkorhaz.hu email címmel ma végrhajtott módosítás PIN kódját SOS adjátok meg Kovács Zolinak, mert e nélkül a Faludi utcai telephely telefonos túlterhelése és Zoli is flusztrált marad. Végül is addig meg marad neki magyarázkodás helyett ez a link, a mostani cikkemmel.
A Google Maps kérdéshez hozzá tartozik, hogy 9 hét alatt közel két tucat levelet kaptam a Google Mapsba felhelyezett kereskedelmi vállakozásokra kihelyezett hamis, vagy másokat valótlan színben feltüntető, sok esetben sértő, vulgáris és degradáló bejegyzések okán. Az egyik Pannonhalmi vállalkozó a végleges törlését kezdeményezte, mert nem birta elviselni az üzletét ért, degradáló bejegyzést és végleg törölte magát a Google Mapsról.
Azért az alábbiakban néhány kérdéssel szolgálok azokhoz, akik jogi álláspontjukat, szakmai alapokon tudják megfogalmazni, elsődlegesen  dr. Ormós Zoltán (ormosnet.hu) szakmai ajánlását fogjuk a napokban publikálni, jelen témában és a korábbi két MÉMség témájában is. 
– Kinek van joga az adatainkat kihelyezni az Interneten?

– Kinek van joga a MI adatainak az Internetre kihelyezni, a tudtunk és beleegyezésünk nélkül?

– Hogyan lehetséges az, hogy adataink a Google térképre kerülnek és erre nem adtunk enedélyt?

– Kötelesek vagyunk tűrni, ha a neten vállakozásunkat pocskondiázzák egy Google Maps bejegyzésben?

– Milyen jogot sért, ha mások belegeyezése nélkül helyezzük ki egy cég, személy nevét akár önreklámunkban is?

– Felelősséggel tartozunk e másoknak a jogosulatlan név használatért?

– Ki fizeti a révészt: avagy kit terhel költség ha az ablakost (ablakcserebp.hu -t) kár éri, vagy nevezetesen a Heim Pál Kórház vagy munkatársait ér atrocitás a fenti helyzet miatt a munkahelyén, főnökeitől, munkatársaitól?