+36702555566 zpetrasovits@gmail.com

Hogyan szerezhet egy  szoftverfejlesztő ügyesen Skype felhasználói adatokat, címeket és telefonszámokat és hogyan lehet külső alkalmazással, az ügyfél mobil számlájának kárára Skype hívást indítani a látszólagosan Skype alkalmazás segítségével?

iSkoot ahogy az iSkoot hirdeti Önmagát:”• Make inexpensive international calls using SkypeOut”  (Telefonálj olcsón nemzetközi hívásokat,  amik használják SkypeOutot) - meg a nemzetközi hívószámon a mobilodat is! * (* a szerző megjegyzése )

iSkoot ahogy az iSkoot hirdeti Önmagát:”• Make inexpensive international calls using SkypeOut” (Telefonálj nemzetközi hívásokat olcsón a SkypeOutot használjuk) - meg a nemzetközi hívószám hívására a magyar mobilodat is! * (* a szerző megjegyzése )

A Skype sikereit többen próbálják arra használni, hogy haszon reményében különféle a Skype fizetős szolgáltatásra hasonló vagy a Skype szolgáltatással egyenértékűnek látszó terméket ajánlanak nekünk, fogyasztóknak. A Skype legutóbbi sikeres szolgáltatása a Korlátlan Világ csomag ami a Világ 34 országába történő 10.000 perc telefonálást mindössze 8.95€ (nettó) összegért biztosítja. A Nokia N95 sorozatszámot viselő készülékem böngészése közben leltem rá a Nokia ajánlásával, erre az iSkoot nevet viselő, és mostanra  csak szégyenletes átverésként emlegetett szolgáltatásra. A dolog viszont koránt sem ennyire egyszerű, ezért is adok hangot itt, ennek a jellemtelen viselkedésnek, hogy akár Te is, elkerülhesd azt a fiaskót ami nekem 170USD-be került, vagy ami a legbántóbb: Ki engedélyezte a személyes adataimhoz való hozzáférést a Skype fiókomban, ha nem a Skype?

Gondoltam ha már a Fring Mobile Skype szolgáltatását ismerem, kipróbálom az iSkoot.com -on található Skype szolgáltatást lévén ha a Nokia ajánlja, az biztos jó, gondoltam ez eddig! Ez volt az első pont ami miatt bátorkodtam megnézni, mi ez a mobil iSkoot  – Skype szolgáltatás. Sajnos rossz tapasztalataim vannak a VOIP használatával GSM rendszeren lévén, hogy a Vodafone hálózatában történő használata a Fring szoftverem sokszor, “bizonyos technikai” nehézségek miatt nem működik. Ennyi előszó után bemutatom, hogyan vágott 170 USD összeggel rövidebbre az iSkoot, és amit ezek után művel a cég ezz adta meg a lökést az íráshoz, lévén ha én megettem más is megeheti!

A Google optimalizálás reneszánszát élő piacon a Google kereső így utólag, kiad több magyar találatot elsők között azt, amit egy felhasználó a Terminál.hu weboldalon ekként aposztrofál, idézem: “Én is kipróbáltam  nekem is egy amerikai számot akart felhívni” -írta ezt Arthuro_Adam nevű felhasználójuk. (Így utólag megtekintve ezen bejegyzést mert erre előzőleg nem kerestem rá, hát gyanakodásra lett volna ok. Mivel  azonban a Nokia ajánlásával a mobilomról jött az infó,  és a leírás szerint is a Skype szolgáltatással azonos feltételekkel veszem igénybe az iSkoot szolgáltatást, gondoltam egy próbát megér. A Skype szolgáltatás a Világ csomaggal használom ami ugyebár 0 Ft vagy 0 USD netán 0 € költség kellene legyen 10.000 percig hiszen addig ebben a csomagban ingyenesen telefonálhatok.

A Skype ügyfél adataival, a Skype küllemével, fizess az iSkotnak!

"A Skype ügyfél adataival, a Skype küllemével, fizess az iSkoot által fejlesztett Skype modulon történő egymás közötti hívásért!"

Az első meglepetés az iSkoot kinézete volt, ami kifejezetten tetszetős és bizony olyan mértékben hiteles, hogy egy átlagos felhasználó, főleg aki rendelkezik is Internet hozzáféréssel a telefonjában, azonnal igénybe is veszi ezt a szolgáltatást, mert hát bizony nagyon Skype kinézetű a termék. Adatok megad, jelszó beír, kiírja okosan a meglévő összegemet a Skype fiókomban, erre kiválasztom a baráti felhasználó nevét, és hívás(vagy inkább szívás?): az iSkoot tetszetős zöld háttérrel, Skype küllemére emlékeztető megjelenésével, rögtön elnyerte vizuális tetszésemet, így a hívás pillanatában is a Skype metodikája szerint hívott, majd megjelent a képernyőn egy amerikai telefonszám. Nem értettem akkor , ott ez mi, lévén gondoltam, a VOIP csodája, a Skype híváskor már kijelzi a hívó központ számát is.  Néhány hívás után, mivel a kapcsolat nem a tökéletes de a közepesen jó szintjén mozgott, hirtelen sikerélményemet  gyorsan le is írtam a kedves iSkoot leendő felhasználóknak, hogy lelkesedjenek, bele az iSkoot blogjában a Nokia bejegyzés alá.

Ez a lelkesedés alig 9 nap alatt lelohadt. Az oka egyszerű: a Skype szolgáltatásba hiába léptem be, az csak látszólag indított hívást Skype rendszerén keresztül, egyébként pedig az iSkoot által használt USA béli telefonszámokon kezelte az egyébként ingyenes Skype ügyfél-ügyfél közötti hívásokat.

Az iSkoot oldalán elhelyezett bejegyzésem után küldtem 2 további megjegyzést is. Ez a 2 megjegyzés viszont azóta moderálásra várakozik jelzéssel nem került publikálásra. Sebaj: itt az ingyen negatív reklám az iSkoot munkatársaknak. A Nokia hivatalos weboldalához tartozó fórumban elhelyeztem az eredeti de még moderálásra várakozó megjegyzésemet ami >>>itt olvasható.<<<  és tovább: >>>RSS formájában pedig itt<<

Az iSkoot a mai napig nem méltóztatott válaszra, a bejegyzésem moderálásra vár jelzéssel, ott pihen az oldalon. A Skype munkatársaihoz pedig intéztem néhány kérdést nevezetesen, a következőket:

Hogyan fér hozzá ez a rendszer a Skype  rendszer felhasználói adataihoz?
Hogyan ad jogosultságot a rendszeretek minden előzetes figyelmeztetésem nélkül az iSkoot rendszerhez?
Hogyan engedi a Skype felhasználni ezt a terméket ami kárt okoz ?
Miért nem tesztek a felhasználók védelmében semmit?
Ki fogja kifizetni a jogosulatlan Skype fiókhoz történő hozzáférés miatti 170 USD telefonszámlámat amit a Vodafone részére fizettem?

Ez most nem Google téma, még is remélem, a Google kereső és a Google optimalizálás szakmai kompetenciája hozzásegíti ezt a bejegyzést a mások általi többszöri megtekintéshez. Remélem, hogy ezzel is védelmezhetővé válik a napjainkra egyre több elektronikus eszközzel sebezhető pénzügyi bázisunk alapkövét jelentő elektronikus rendszerek, jogi működésének háttere! A kérdés ugyan is azért még is csak az:

A Skype felhasználó aki belép a saját jelszavával, annak a személyes profiljához  hogyan fér hozzá más alkalmazás a meglévő Skype fiókom figyelmeztető e-mail, sms, telefon, vagy bármiféle veszélyt jelző információ küldése nélkül? Ezek után pedig, hogyan tudta a szoftver megmutatni az egyenlegem összegét és az összes partnerem személyes adatait?  A kérdés tehát nyitott! Lássuk, miféle válaszok keletkeznek a  témában az elkövetkező időszakban. Addig is azt javaslom, védje a Skype fiókját, főleg ha kellő számú pénzügyi tartalékot és számos ügyfelet tárol a listáján, mert ezek szerint akár bárki hozzáférhet egy ilyen szoftvert írva, személyes adatainkhoz!