+36702555566 zpetrasovits@gmail.com
A mai napon a Google Webmester Súgóban találtam egy bejegyzés, melynek témája az UW.HU oldalon regisztrált felhasználó azon kérése volt, hogy hogyan került oldalának “title” részébe a következő tag:proba”hihi”. A bejegyzésre reagáló másik felhasználó szerint, ezt a bejegyzést tévő hagyhatta benne az oldalban. Ezt cáfolandó a bejegyzést eredetileg tévő Zoltán aliasú felhasználó az oldalát le ellenőrizte és abban nem fedezett fel ilyen bejegyzést. Az egészen elgondolkodva azonban úgy éreztem, itt valami nem kerek, én is megnéztem. Nem volt ilyen bejegyzés az oldalon sehol.
A Google azonban ilyenkor is jól jön ezért beírtam a keresőbe a – proba”hihi” kereső szót és ezt a meglepő 85ezer sornyi választ kaptam:
Nem vicces tittle:prba
Mint a bejegyzésből is látszik, 85ezer sornyi ügyfél adat részesült ebben az ormótlan szolgáltatásban, ami közelről sem tréfa! Egy önmagát vagy szolgáltatását regisztráló felhasználó oldalát hasonló ormótlan módon feliratozott un. proba “hihi” címkével látják el, mely vélelmezem addig marad fent ,ameddig a delikvensek, fel nem töltik oldalukat és kikerül a ritkán észlelhető faragatlan bejegyzés.

Egy egyébként ötletes összerakott szolgáltatást, kár ilyen módon ledegradálni a felhasználók előtt, mi több, a felhasználók sem érdemlik meg ezt a fajta sértést!

Az esetet észlelve az alábbi levelezésbe kezdtem az uw.hu üzemeltetőivel:
Tisztelt UW.HU Szolgáltató Urak!
A mai napon a Google Wemester Fórumon az egyik felhasználó bejegyzése alapján intézem kérdésemet az UW.HU üzemeltetőihez.

Az ominózus webhely melyről megkeresésem szól a következő:
Az egyik felhasználója az UW.HU -nak azzal a kérdéssel fordult a Webmester Súgó -hoz, hogy miért jelenik meg a tilte részben a proba”hihi” felirat az oldalán amikor ő, ilyen bejegyzést nem is tett az Önöknél tárolt weboldalába!
A Google kereső a proba”hihi” keresési kritériumra 85.ezer sornyi proba”hihi” választ adott, mely mindegyike az UW.HU tárhelyen van!

Kérem szíves válaszukat a következő kérdésekre:
1. Az UW.HU mint tárhely szolgáltatónak, mi a véleménye jelen helyzetről?
2. Elfogadható e Önök szerint, hogy 85ezer sornyi ügyfél bejegyzésen ilyen ormótlan tréfát tegyenek?
3. Hogyan kívánják orvosolni a helyzetet a továbbiakban?
4. Mit tesznek az elkövetkezendő időben, az ilyen és ehhez hasonló ormótlan tréfák ellen?
Válaszukat előre is tisztelettel köszönöm és egyben, jelen levelemet nyilvánosan is publikálom a www.googleoptimalizalas.com oldalon.

Bízom abban, hogy a kialakult helyzet érdemi megválaszolása az Önök munkáját és vállalkozásuk hitelességét is javítja!
üdvözlettel,

Zoltan Petrasovits
zoltan(kukac)petrasovits.eu
A fentiekben kialakult helyzet egy kirívó eset és erősen példázza az emberi habitus valamint a kompetencia megkérdőjelezését akkor, amikor ekkora számú “téves” “title” kerül közlésre! A Google pedig mint látható, a helyzetet érdemben észlelte és 85ezer sornyi ügyfél érzékeli jelenleg is Ő csupán egy – proba”hihi”!
Kinek állhat az érdekében ilyen módon megalázni 85 ezer bejegyzésnyi ügyfelét? Mit reagálnak erre az ügyfeleik? Mit reagál erre a szolgáltató és hogyan kívánja megoldani a kialakult helyzetet? Mit tesz a továbbiakban ennek a kérdésnek az orvoslására?
Reméljük ezt is hamarosan megtudhatjuk itt, a blog bejegyzései között és a megérkező választ azonnal publikálom is.
A válasz megérkezett 2008. május 27-én keltezve, az üzemeltető, Externet Nyrt marketing igazgatója tollából:
Tisztelt Petrasovits Zoltán,

Az Ön által jelzett problémát mi is észleltük, és természetesen azóta javításra került.
Sajnálatos módon egy belső fejlesztési feladat közben futott le egy hibás kód, ami a jelenséget okozta.

Nem ormótlan tréfának szántuk, sőt, minket is rendkívül kellemetlenül érintett az eset, és mindent elkövetünk azért, hogy a jövőben ehhez hasonló ne fordulhasson elő, és felhasználóink elégedetten használják szolgáltatásainkat.

Üdvözlettel,
--
Várkonyi Ádám
marketing igazgató
Externet Nyrt."

Az alap kérdésre nem érkezett válasz ezért a következő megkeresést indítottam el ismételten:


Tisztelt Ádám,
Köszönöm válaszát és idejét is e tárgyban.
A probléma önmagában egy “hibás fejlesztés” okán nem tud lefutni, ezt szándékosan lehet elérni és emberi tevékenységgel, valaki ízetlen és buta rosszindulatával.
Mit tesznek azokkal a felhasználókkal akiknek a nevét, cégét ilyen nevetséges módon bombázták meg, egy vélelmezem sértett kollégájuk jóvoltából?
üdvözlettel,
Zoltán
Ádám válasza valóban rámutat emberi aspektusra is, ám kimondani nem sikerült azt, hogy egy hibás program, még sem ír be olyan bejegyzést mint, hogy – próba”hihi”. Ezáltal a válasz e tekintetben erősen banálisra sikeredett és egy hozzá értő szemében inkább röhögést mint jó ízlésű elfogadást eredményez!

Remélem, Ádám újabb válasza nem ezt a fajta félremagyarázást fogja kommentálni!