+36702555566 zpetrasovits@gmail.com

A téma oka, hogy RBL Lista tiltással foglalkozzak, maga a UPC volt.

Óriási érdeklődésre tarthat számon az a törekvés amely kialakulóban van, nevezetesen a levelezés tíltás által elszenvedett erkölcsi és anyagi károk miatt. A hamarosan tucatszám benyújtott keresetek, minden bizonnyal elgondolkodtatják majd az Internet Szolgáltatók, hogy mit is kellene tenniük ügyfeleik érdekében egy RBL vagy IP tiltás esetén!

A szolgáltató a levelezés tiltás esetén csupán a kezeit tárogatja és azt mondja, hogy ő részleges felelőséggel tartozik a kiadott IP címekkel szemben, mert hát neki nincsen arra ideje, hogy minden IP-t egyenként le ellenőrizzen, hogy tiltják e részlegesen is akár. A szolgáltatók válasza, hogy ha a levél megy kifelé úgy általában, az elegendő ok arra ők elmondhassák: Szolgáltatnak!

Ezzel szemben ez közel sem így van! A felhasználó egy megbízható, jogi értelemben komplett szolgáltatásához nem tartozik hozzá a már általam is tapasztalt kimenő levelezés tiltásra ítélt IP cím, vagy a különféle számítógépes bűncselekménynek titulált és ezen jelzővel ellátott IP használata. Sok szolgáltató ma már ezeket az IP-ket nem is engedi be a saját hálózatába, ezzel viszont részlegesen korlátozottá teszi a felhasználást azok számára is, akik indokolatlanul, és ok nélkül lettek “bűncselekmény elkövető IP cím” tulajdonosok, ha még ideiglenesen akkor is. A leveleink ilyen IP-ről nem érkeznek meg sok esetben egyes mail szerverekre és egyes weboldalak tekintetében a belépésünket is elutasithatják.

Ez egy olyan erkölcsi fiaskó amit a szolgáltatóknak meg kell oldani. A szolgáltató gyakorlatilag nem kezeli a problémát ésszerűen mert az ügyfélszolgálatra hárít mindent, ahol a megrendelő számára egy rövid és egyoldalú választ adnak, megoldást nem!

Remélhetőleg az első pereskedések hamarosan felnyitják a szolgálatók szemét is és a kiadott IP címek, valóban mindenhol jogosultságot jelentenek adott weboldal látogatására, vagy adott levelező szerverekre történő levelezésre.

Ameddig ez nem történik meg marad a kétség:Valóban megérkezik e a levelünk adott szolgáltató szerverén lévő barátunkhoz, üzletfelünkhöz, vagy néhány hét múlva egy ingerült telefonból tudjuk meg csupán, hogy megbizhatatlanok vagyunk, akik még emailt sem képesek időben küldeni?

Remélem ez a nagy fiaskó hamarosan eléri a szolgáltatókat is, nem csak a leveleiket elvesztő ma még tanácstalan felhasználókat!