+36702555566 zpetrasovits@gmail.com


RBL Listing – IP cím tíltás a kimenő levelezésre avagy a szolgáltatód is lehet sáros…


Értehetetlen: Nem megy a levelezésem!

Megnézem, nem megy! Kimenő levelek mappában két levél várakozik és meglátom az első szokatlan mondatot: RBL Listing. Azért, hogy értsd miről van szó, mellékelem az RBL listing -et ábrázoló képet. Ez az RBL listing nem egy egyszerű állapot ám, majd mindjárt meglátod, hogyan bánik el veled a szolgáltató is adott esetben!

RBL Listing -előzmények


1. Játék letöltést követően az egyik ingyenes játékhoz, csatolmány formájában kibontásra kerül egy file. A fileban benne van a az egyik legveszélyesebb virus: Generic Malware

A Generic Malware egy agressziv spamgyártó, aki fogja magát és küldözgetni kezd a címedről 4bit nagyságú csomagokat, amelyeket, iszonyat mennyiségbe küld el a szolgáltatód szerverén át, a világ minden pontjára. Mire leszeded a hálóról a gépedet, addig fogja magát és elküld vagy néhány 100ezer ilyen 4bit-es csomagot! A SPAM szűrő szerverek meg a világon lépnek ellened, illetve az IP címed ellen: TILTÓLISTÁRA KERÜLSZ! Én legalább is iszonyat gyorsan, tiltó listára kerültem, de erről senki sem tájékoztat !

Amit észreveszel ha RBL Listing tiltásban vagy: Nem működik a kimenő levelezésed!

Mit veszel még észre ebből az egész hibából? Semmit! Ez a legnagyobb baj! Azt hiszed, hogy megállt a szolgáltatásod, vagy hogy elrontottad a címet amit beírtál. Egy laikus számára ez az egész egy nagy mérgelődésbe fog torkollani!

Szakmabeliként azt hiszed, ennyivel el van intézve? Ebben nagyon tévedsz! Most jön az igaz meglepetés!

DNSSTUFF.COM -a rémisztő igazságosztó avagy RBL Listing és következménye


A szolgáltató felhívása nélkül rutinos emberként, betöltöttem a DNSSTUFF.COM -ot és a látvány igen furán hatott. 9 sorban ilyen rikitóan piros sort láttam! A 9. sor végén pedig másodpercben láthatod, hogy ha szerencséd van mikor jár le a cím tiltása. Ez persze csak akkor jár le ha közben sikerült megértened, a gépeden valami “eszköz” miért küldözget csomagokat kifelé és azt a spam filterek miért érzékelik! Ennek hiányában egy darabig nem fogsz levelezni!

A megoldás nem csak az tehát, – azt hiszed – hogy felhívod a szolgáltatót, mert ugyebár a szolgáltató tesz RBL Listing tiltás esetén? – TÉVEDÉS!

A kommunikáció következőként zajlott le:

“Legyen szíves resetelje a routerét, vagy ha az nem megy cseréljen hálókártyát, hátha ( nem biztos) de lehet, hogy sikerül és a rendszer ad Önnek egy ÚJ IP címet! Na de ha nem akkor várjon türemesen, majd elteli ka tiltás! “

Aztán mire feleszmélnél, jön a megnyugtatás folytatása:

” Nyugodjon meg, a webmailon keresztül tud levelezni!” – mire én? ..és mi van ha nekem netán olyan nincsen? Válasz: Ezt tudom Önnek javasolni!”

Gondoltam sebaj, megoldjuk!

Router reset, mert hát RBL Listingben van az IP címem! Sikerült! +2 óra munkával, az egész családi rendszert ujra konfigolnom, és változtatni az IP címen, azaz a szolgáltató kiosztott egy másikat!

Azért ezt megelőzően még jó ember módjára, leleveleztem a tiltólistát kiállítókal, hogy vegyék már le az IP címet a rendszerükből! Sikerült! Na ez sem könnyen, mert hát ezek a fránya SPAMER gyerekek, barátságosan elintézték, hogy azért legyen mit megnéznem!

18 weboldal, mind angol nyelven, laikusok, azonnali önfulladására! Mellékelem azért a munkafázis képeit:

A képen éppen az olvasható, hogy melyik IP címek tartomány került letiltásra CHELLO.HU vonatkozásában vírus fertőzés terjesztése okán. Ez persze nem az én címem, de ez előzménye a következő vérlázító szivatásnak! Mint láthatod, itt a CHELLO.HU jól le van(volt) tiltva, mert “criminal” tevékenységet folytattak azon a tartományon amire a tiltás vonatkozik!

Sokunk elrémítésére itt a “KEDVES” SPAM Küldők toplistájának eleje, kép formájában:

Na ez a kedves Mr.Kuvayev volt az aki ezt a vicces játékot köztük velem is sikeresen eljátszotta!
Nem véletlenül, de ő ma a világ legkeresetteb és legveszélyesebb SPAM küldő embere! Jó nagy fejpénzért vadésznak rá a hatóságok!

A BOMBA RBL listing ügyben: Kaptam egy új IP címet a szolgáltatótól!

Azt mondhatnád ebben mi a bomba? Nem örülnék neki, vagy mi?

A kisztott új IP címet idén július 04-én egy általam ismereretlen USER Büncselekmény elkövetésére használta és bár nem jelölték meg miben mutatkozik ez a tevékenység, azért a kép amit a DNSSTUFF.COM -on megadott link alapján lementettem, elég rémisztően hat :

Mint Te is jól látod, a képen az olvasható, hogy az IP címmel “criminal activity” történt és ezért tiltották le! Igen ám, de nekem csak ma délelőtt osztották ki, miközben ezzel a címmel már elkövetett valaki valamiféle galádságot amit criminál kategóriába soroltak.

..és a hab a tortán: 7 tiltólistán szerepelt az a kiosztott IP cím, amit kaptam! Ergo: Kezdhettem a levelezést előlről! Levél a tiltólistáknak, hogy bocsi, vegyétek már le, és közben telefon a szolgáltatónak, hogy kaptan egy új IP címet és tiltó listán van, mit tegyek?

Rugalmas válasz:

“Legyen szíves nyomja meg a resetet a routerén, és ha lehet cseréljen hálózati kártyát…”

Na ekkor szakadt el a cérna, letettem a telefont egy udvarias elköszönés után, mert hát lojális emberként elfogadtam az ügyintéző semmiről sem tehet! Tényleg nem?

Remélem az RBL Listing feliratot észlelők legalább ezt a levelet elolvassák és ha tehetem, szívesen segítek neked is ha ilyen gondod lenne, mert a szolgáltatódra, aligha számíthatsz!