+36702555566 zpetrasovits@gmail.com

Minden weboldal tulajdonos azt reméli az Internet segítségével, hogy weboldala termékenysége nőttön nő, forgalma emelkedik, a terméke, szolgáltatása ezáltal kelendőbb lesz és a weboldal tulajdonos pedig anyagilag eredményesebb. Ezek nagyon szép elképzelések és bizony működnének is, ha manapság a Google nem aludna a dolga elvégzésével és hónapok után is ne azzal kellene szembesülni, hogy hol olvasható 12x egymás után, hogy sport babakocsi, sport babakocsi…. vagy olcsó téli gumi, olcsóbb téli gumi, nagyon olcsó téli gumi…mert bizony ezekből a zseniális oldalakból megannyi olvasható a Neten. Kínosan a rendre ügyelő webmesterek egész serege háborog beszélgetéseink során, hogy miért nem lehet végre tenni valamit ez ellen az alapvetően gázos metodika ellen, de azt látom, hogy valami a Google háza táján sem működik már olyan precízen. Talán ez a nagy multisodás odavágott ezeknek a jó és követhető elveknek, a zavarosban horgászók meg,  itt is fogják a nagyhalakat, amíg a Google ezt nem tudja lekezelni, kellően alaposan és hatékonyan.

Idézem a Google Minőségi irányelveit:

” Minőségi irányelvek – specifikus irányelvek

-Ne használjon rejtett szöveget vagy rejtett linkeket.
-Ne álcázza az oldalakat, és ne irányítsa át az oldalakat a háttérben.
-Ne küldjön automatizált lekérdezéseket a Google rendszernek.
-Ne írja tele az oldalakat oda nem illő kulcsszavakkal.
-Ne készítsen több oldalt, aldomaint vagy domaint lényegében ugyanazzal a tartalommal.
-Ne készítsen ártalmas technikákat alkalmazó oldalakat, például adathalászatra vagy vírusok, trójai programok és egyéb ártalmas programok telepítésére alkalmas oldalakat.
-Ne készítsen csak a keresőmotoroknak szóló “előszobaoldalakat”, és ne használjon eredeti tartalom nélküli társprogramokat vagy más megtévesztő módszereket.
-Ha a webhely egy másik társprogram résztvevője, gondoskodjon arról, hogy ahhoz képest tartalmazzon újdonságot. Szolgáltasson egyedi és használható tartalmat, amely okot ad a felhasználóknak arra, hogy az Ön webhelyét válasszák.
-Ha Ön is úgy látja, hogy webhelye nem felel meg az irányelveknek, módosítsa webhelyét, majd kérje a webhely felülvizsgálatát. “

Látszólag minden rendben a Google rendszerében, de a gyakorlatban semmi sem olyan mint leírva!

A hatalmas linkcenterek működnek.
A gpr.hu néven ismert robot linkeket gyártó oldal ma is ott virít a Googleban.
A szemét linkeket gyártó oldalakat a Google nem teszi pellengérre, nem említi meg, hogy jaj vigyázz mert ez az oldal kárt okozhat.
A Google rendszere egy oldalra leadott 100 bejelentésre sem tett semmit már 6 hónapon túl!
A gpr.hu oldal például  az oldalra regisztrált felhasználó által, az oldalaikba illesztett kép linkje mögül robotizáltan hirdető link küldő oldal! Nagyon veszélyes és káros tartalmakat terjeszt!

Tipikus bad neighborhood oldalakat gyártók egész tömkelege létezik! A Google számára sem nem tiltás, sem nem veszélyforrás, sem nem ok a figyelmeztetésre. Végül is megtették amit kellett, leírtak az irányelveket és szaladj a fának, mert Te nem jártál a felírat előtt?

Végtelenül hálás lennék azért egyszer a Googleban valakinek, ha nem járnék úgy mint az a munkatársuk akit felvettek dolgozni és mire oda ért az irodába az USA-ba, már sem posztja, sem munkája nem volt, de már 3/4 éve lézeng a Google folyosóin és kétségkívül, szemtelenül jól érzi magát, amihez ezúton is csak gratulálni tudok neki.

Szóval csak remélni tudom, hogy egyszer végre lesz valaki aki ezt a hatalmas törmelék hegyet, ezt a minőségi találatok közül kiebrudalja, mert mindaddig amíg a Pagerank kereső kifejezésre egy link gyűjtemény lehet elől amelyik maga generálja a PR7-es oldalakat kiröhögve a Google-t addig igen csak értéktelen lesz számomra ez a PR vagy PageRank érték.

Láthatóan a Pagerank témáról szóló weboldalak között ott szerepel az a weboldal, ami hát hogyan is fogalmazzam meg,  igen furán végzi a munkáját, vagy fogalmazzunk úgy, etikátlanul és szemtelenül szemét módon!

Ennek ellenére vonul a Googleban ez az oldal  és aki hozzá csatlakozik, az jól megszívhatja mert olyan linkeket csempész az oldalába ahová ő az életében sem járt.  Olyan oldalakat fog forrás nézetben a tartalmában látni akiket nem is ismer és érdekes módon azon fogja magát kapni, hogy a weboldala sehol sincs a Googleban mert valamiért letiltódott.

Pedig elég lenne a megkeresni a Bad Neighborhood-okat! Rossz szomszédság török átok? – cikkemben erre utaltam de valaogy a linkekkkel manipulálók tömege egyre nő!

Ennek prózai oka, maga a Google bénázása! A rendszeren ott a rés és az emberek ki be rohangálnak rajta! Hajrá Google, hajrá etikus weboldalak és hajrá becsületes webmesterek!