+36702555566 zpetrasovits@gmail.com

Fontos figyelmeztetés üzleti weboldalt megrendelőknek:

Az üzleti weboldal készítők a Google optimalizálás és kereső optimalizálás tekintetében általában nem járnak el! Az általában vett üzleti weboldal nem feltétlenül kereső barát, nem feltétlenül rendelkezik kulcsszó készlettel, adottságait a neten, önmaga korábbi ismertségének és a megrendelő további reklámozási potenciáljának köszönheti csak, mely addig tart míg a direkt linkek a reklámozott üzleti weboldalra mutatnak. Mielőtt üzleti weboldalt készíttet, győződjön meg róla, hogy minden lehetőséget kihasznált mellyel üzletének bevételt szerezhet! Az igazán Üzleti weboldal azért készül, mert fontosnak tartjuk az ügyfeleinket és nem csak szép de hasznos is, nem utolsó sorban pedig még a kereső rendszerek is képesek meglátni!

Üzleti weboldal – az alapvető üzleti érdekeink érvényesítésére

Az 5. alap ok amiért üzleti weboldal készítésébe kezdünk:

1. Üzleti weboldal azért készül mert az ügyfeleink kiszolgálásához szükséges információt gyorsabban és naprakészen tudjuk átadni a weboldal segítségével.

2. Üzleti weboldalt azért készítünk, mert ezáltal az ügyfelünk számára lehetőség nyílik egy döntés előkészítésére, ami adott esetben pont a mi termékünket, szolgáltatásunkat érinti.

3. Üzleti weboldalt azért készítünk, mert meg akarjuk mutatni másoknak hogyan változtunk, hogyan fejlődtünk.

4. Üzleti weboldalt azért készítünk, mert gyorsabban érjük el az ügyfeleinket és aktívabb adatcserével, rövidíthetjük az üzletkötés időtartamát.

5. Üzleti weboldalt azért készítünk, mert a megrendelőinknek, ügyfeleinknek időt és pénzt akarunk megtakarítani, ezáltal előnyösebbé téve előttük szolgáltatásunkat, termékünket.

Lássuk most részletesebben, miért is fontos ez az 5. pont.

1. Üzleti weboldal azért készül mert az ügyfeleink kiszolgálásához szükséges információt gyorsabban és naprakészen tudjuk átadni a weboldal segítségével:

Üzleti weboldal készítése során elsődleges az ügyfél, a vásárló!  Az un. ingyenes weboldal készítéssel foglalkozó cégek számos lehetőséget ajánlanak, melyek tartalmi elemeit, többé kevésbé magunk tudjuk átfabrikálni. Az üzleti weboldal egy adott vásárlói rétegnek szól, ezért olyan tartalmi és arculati elemet válasszunk amivel előnyét látjuk a termékeink vissza tekintésének. Sokan készítenek állítólagos “üzleti weboldalt” melynek tartalma, a designer értékrendjét és nem a megrendelő cég üzleti érdekeit szolgálja.  Érdemes előzetesen szétnézni a piacon, ki és mit ad el nekünk webarculat címen és az t a nagy ingyenességet is érdemes kicsit megvizsgálni. Nem minden arany ami ingyen van. 🙂

2. Üzleti weboldalt azért készítünk, mert ezáltal az ügyfelünk számára lehetőség nyílik egy döntés előkészítésére, ami adott esetben pont a mi termékünket, szolgáltatásunkat érinti:

A vásrlói döntéshozatal lényegében a termékünk, szolgáltatásunk teljes megismerhetőségében rejlik. A vásárló érdeke, hogy a pénzéért, értékarányosan minőségi szolgáltatást kapjon. Ennek a szolgáltatásnak, terméknek a bemutatása adja hozzá a vásárlói döntés alapját.

A Termékünkről írjuk le annak jellemzőit, előnyeit és esetenként a hátrányait mert a megrendelő láthatja, emberek vagyunk de tájékoztatást adunk a hiányosságokról is.

A szolgáltatásunkhoz fontos szerepe van a minőségi vállalás biztosításának ,garancia feltételeknek, a több éves szakmai tapasztalatnak és a piaci jelenlétet bizonyító egyéb publikációs megjelenéseknek is. A weboldalon adjunk lehetőséget a termék megismerésének. Ez történhet fényképes formában és videóval kiegészítve, vagy kombinálva. A fontos, hogy alapvetően bőséges információt adjuk.

3. Üzleti weboldalt azért készítünk, mert meg akarjuk mutatni másoknak hogyan változtunk, hogyan fejlődtünk:

Egy fejlődő üzletre büszkék a tulajdonosai és az üzlet növekedésével, újabb üzleti partnerek csatlakozhatnak hozzánk, ha van miben perspektívát látni. Az un . sufni vállalkozási rendszer lejárt. Aki szakmailag képes dolgok elvégzésére, szakmai érdemeket szerez, a termékei minőséget jelentenek és garanciát az ügyfelek számára, az kommunikálja bátran ezen erényeit is.  A szakmai publikációk külön előnyt jelenthetnek a témát értők számára.

4. Üzleti weboldalt azért készítünk, mert gyorsabban érjük el az ügyfeleinket és aktívabb adatcserével, rövidíthetjük az üzletkötés időtartamát:

Az ügyfél döntési sebessége kifejezetten gyors, ha kellő információt adunk üzletünkről. Biztonságot jelent a fenti 3. pontban foglaltak ismertetése és ezek után azt se m szabad elfelejtenünk, hogy milyen gyors az ügyfélszolgálatunk. Egy jó ügyfélszolgálat közel fél siker! Egy udvarias és szakmailag felkészült már teljes siker lehet!  Az internetes megoldások közül sokan nem fektetnek kellő hangsúlyt az ügyfélszolgálat sebességére, pedig számtalan esetben nyert bizonyítást, hogy akinek gyors és hasznos válaszai vannak, az  a magabiztos kiszolgálással vásárlót, ügyfelet nyer!

A vásárló nem mindig az ár alapján dönt, hanem a teljes vásárlási szakaszt követő egyéb elkötelezettségek alapján, a számára legelőnyösebb és leggarantáltabban biztonságos megoldásokat keresi!

5. Üzleti weboldalt azért készítünk, mert a megrendelőinknek, ügyfeleinknek időt és pénzt akarunk megtakarítani, ezáltal előnyösebbé téve előttük szolgáltatásunkat, termékünket:

Az üzleti weboldal előnye, hogy a termékünkről és a szolgáltatásunkról szól, adott nyelvi területnek megfelelő nyelvértelmezhetőséggel, közérthetően, tartalmát kiegészítve képekkel és videóval. A tartalmas weboldal bemutatja a termékünket, és ajánl bennünket a vásárlónak.

Az üzleti weboldal tehát nem egy sufniban összetákol 5 forintos vicc, mint ezt sokan teszik manapság, hanem annak minden részlete érték a vásárlónk számára.

Mire vigyázzunk üzleti weboldal készítése, készíttetése során

1. Az üzleti weboldal forrása és arculati elemei mindig annak a tulajdonát képezik aki azt kifizette!

Sok szolgáltató él vissza a helyzeti előnyével, a design elemekkel a megrendelőnek joga van rendelkezni ha azért fizetett. Előzetesen győződjön meg róla, hogy a szerződés melyet köt a szolgáltatójával ,rendelkezik e a design tulajdonlásáról.

2. Az üzleti weboldalon összegyűjtött tartalom üzleti titkot képez.

Sok cég esetében sikerült klónozott (teljes tartalmában lemásolt) weboldallal találkozni ,egyes konkurens siteok esetében, ahol az üzleti weboldal készítője, un. üzleti vitára hivatkozva, eldta a már mások által gyűjtött weboldal teljes tartalmát harmadik félnek! Vigyázat , ez már büntetőjogi kategória.

3. A weboldal üzemeltetése addig tart ameddig az ügyfél kéri!

Ez alól az a kivétel ha az ügyfél korábban adott időtartamra és egyéb feltételek teljesítéséhez kötött módon állapodott meg.

4. Az üzleti weboldal nem minden esetben kereső barát -azaz a Google nem feltétlenül fogja meglátni mert olyan szép!

Sokan abban a tévedésben vannak, hogy azért mert a weboldaluk olyan szép, majd a Google oda szalad és respektálja a tartalmat is. Számtalan látványos weboldal nem ér el semmiféle találatot a Googleban miközben milliókat költött a tulajdonos a weboldalra.

5. Az üzleti weboldal elkészítése egy ármányos folyamat, mert megannyi ember fogja azt mondani ez azért jó, mások meg azt, hogy ez meg az azért rossz.

A kérdés mindig az, hogy Önnek mi az érdeke!